Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Virslīgas līderi RFS spēles izskaņā dramatiski uzvar Liepāju

Elvim Stuglim gūstot vārtus trīs minūtes pirms pamatlaika beigām, Optibet Latvijas futbola virslīgas līdervienība RFS otrdien savā laukumā ar 2:1 (0:1) uzvarēja Liepāju.

Uzvara rīdziniekiem ļāva nostiprināties turnīra tabulas līderpozīcijā.

Liepājnieki vadībā izvirzījās mača 21.minūtē, kad pēc Kriša Kārkliņa izpildītā stūra sitiena Marko Simičs ar galvu raidīja bumbu mērķī. RFS vārtsargs Vītauts Čerņausks skāra bumbu, taču nespēja aizkavēt tās nonākšanu vārtos.

Puslaika pēdējās sekundēs rīdziniekiem bija lieliska iespēja izraut neizšķirtu, taču Žigas Lipuščeka ar galvu sisto bumbu no vārtu līnijas izsita Jevgeņijs Berjozkins.

Otrā puslaika sākumā, 48.minūtē, bumbu soda laukumā uztvēra RFS kapteinis Tomašs Šimkovičs, mājinieku futbolistam panākot 1:1. Septiņas minūtes vēlāk no tuvas distances ar galvu bīstamu sitienu izdarīja Mārtiņš Ķigurs, taču Čerņausks bumbu bez problēmām notvēra.

Uzvaru RFS izrāva 87.minūtē, kad pēc Šimkoviča centrējuma soda laukumā Stuglis ar galvu sita bumbu augšējā vārtu stūrī - 2:1.

RFS komanda virslīgā nav zaudējusi gandrīz trīs mēnešus, taču šajā laikā augstākajā līgā laukumā devusies tikai piecas reizes, izcīnot četras uzvaras un vienreiz spēlējot neizšķirti. RFS vienība šosezon virslīgā pagaidām ir piedzīvojusi divus minimālus zaudējumus Valmieras komandai - 2:3 mājas spēlē un 1:2 izbraukumā.

Tāpat kā RFS, arī "Liepājai" pēdējās piecās spēlēs bija tāda pati bilance: trīs uzvaras, viens neizšķirts un viens zaudējums. Pēdējā spēlē virslīgā "Liepāja" viesos tikās ar "Metta" vienību un izcīnīja uzvaru ar rezultātu 3:0.

Sezonas pirmajā spēle RFS mājās uzvarēja ar 4:0 un otrajā mačā rīdzinieki viesos bija pārāki ar 2:1.

24.oktobrī abas komandas tiksies Latvijas kausa futbolā finālā, bet pirms tam 2.oktobrī Liepājā būs vēl viena savstarpējā cīņā virslīgas turnīrā.

Iepriekšējā spēlē saņemtās sarkanās kartītes dēļ šajā duelī nepiedalījās "Liepājas" serbu aizsargs Milans Lazarevičs.

Liepājas komandas labākais vārtu guvējs šobrīd ir brazīlietis Dodo ar sešiem precīziem sitieniem. Rīdziniekiem pa pieciem vārtiem guvuši horvāts Tomislavs Šaričs un slovēnis Žiga Lipuščeks.

Virslīgā pirmo vietu ar 53 punktiem 21 duelī ieņem RFS. 48 punkti 22 spēlēs ir "Valmierai", 44 punkti 20 spēlēs ir "Riga", bet 41 punkts 23 spēlēs - "Liepājas" vienībai. Tālāk ar 30 punktiem 23 spēlēs seko "Spartaks", bet 28 punkti 22 cīņās ir "Daugavpilij". 18 punkti 23 mačos ir "Metta", bet Daugavpils "Noah Jurmala" ar trim punktiem 28 mačos ir pēdējā vietā.

Virslīgas sezonu uzsāka deviņas komandas, bet čempionāta gaitā vispirms par izstāšanos paziņoja titulētākā no deviņām komandām "Ventspils", bet pēc tam - arī skandāliem apvītā Daugavpils "Noah Jurmala".

Šī gada virslīgas čempions tiks noskaidrots četru apļu turnīrā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi