Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Virslīgas līderu cīņā Daugavpils nenotur pārsvaru, spēlē neizšķirti ar Spartaku

Nenoticēt uzvarai par ātru - tā ir šīgada futbola virslīgas galvenā atziņa katrai no komandām. Līdervienības Daugavpils Daugavas futbolisti uz savas ādas izjuta, ka divu vārtu pārsvars virslīgā ir ne mazāk slidens kā trešdien Slokas stadiona laukums lietū. Otrajā puslaikā nonākot iedzinējos ar 0:2, debitants Spartaks tomēr prata izraut neizšķirtu un saglabāt atpalicību no Daugavas divu punktu apmērā.

Pirmajā puslaikā, sevišķi tā sākumā, mājinieki vairāk kontrolēja bumbu. Spartaka uzbrūkošais trio - Karloss Rua, Hairo Moskvera un Davids Kortess - ar efektīgām un efektīvām māņkustībām vairākkārt saasināja situāciju pie Kaspara Ikstena sargātajiem vārtiem, tā ka brīžiem apmānītie Daugavas aizsargi pēc zaudētas divcīņas vien noplātīja rokas. Taču pie labām iespējām tikt neizdevās, lai gan pēc Moskveras tālsitiena pie sirds varēja ķerties ikviens Daugavas līdzjutējs - bumba lidoja gar pašu vārtu «devītnieku».

Viesi tikai pirmā puslaika izskaņā sāka veidot prettriecienus Spartaka soda laukuma tuvumā. Sevišķi aktīvi daugavpilieši izmantoja labo flangu, kurā mājiniekus terorizēja Andrejs Kovaļovs. Reaktīvais viesu flagmanis gandrīz izrādījās arī uzvaras flagmanis. Otrā puslaika ievadā Kovaļovs izmantoja sev atvēlēto koridoru Spartaka soda laukumā, ieskrēja ar bumbu tajā, un Antons Jemeļins pussargu «nopļāva».

Čempionāta labākais snaiperis Mamuka Gongadze nevēlējās dalīt šo godu ar Gulbenes uzbrucēju Josuki Saito un aukstasinīgi realizēja 11 metru soda sitienu. Vēl pēc desmit minūtēm Daugava izmantoja vēl vienu standartsituāciju - pēc stūra sitiena ar galvu precīzi sita raženais viesu aizsargs Grigorijs Uļjanovs.

Taču Spartaks nepadevās un varonīgi prata atspēlēties, nopelnot divas iespējas izpildīt 11 metru soda sitienus, kurus prata pārvērst vārtu guvumos.

Mihaila Koņeva vadītā Gulbene pēc nesekmīga sezonas ievada nu ir zirgā. Viesos ar 1:0 apspēlēta Jelgava. Pēdējās trīs spēlēs gulbenieši izcīnījuši divas uzvaras un vienu neizšķirtu. Kas tas par zirgu un vai ar to varēs uzjāt stikla kalnā, rādīs laiks, bet tas lielā mērā atkarīgs no pamatsastāva futbolistu veselības, jo Gulbenei ir viens no «īsākajiem» rezervistu soliņiem, tāpēc Koņevs noteikti var būt priecīgs par gaidāmo pauzi, kas saistīta ar valstsvienību spēlēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauni kopvērtējuma uzvarētāji Stirnu buka 11. sezonā

Populārā taku skriešanas seriāla “Stirnu buks” 11. sezonas gala iznākums bija ļoti interesants, jo kopvērtējumā gandrīz visās galvenajās distancēs - GARMIN Lūsis”, “VENDEN Stirnu buks” un “KARTE...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi