Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Virslīgas sezona tuvojas ar licencēšanas lēmumu

Desmit komandu atšķirīgā gatavības pakāpē turpina briest jaunajai Optibet virslīgas sezonai, kuras atklāšana paredzēta 11. martā. Vēl gan augstākās līgas tīkotājiem jāsagaida sev labvēlīgs Latvijas Futbola federācijas Klubu licencēšanas komisijas lēmums, ko plānots publicēt piektdien.

Uzmanības centrā starpsezonā līdz šim bijis eksčempions Riga FC, kas titula atgūšanai nolīdzis Torstenu Finku un slavenā vācu speciālista vadībā jau trešo nedēļu lej sviedrus treniņnometnē Dubaijā. Emirātos savas aprises pamazām iegūst arī komandas jaunais modelis. Līgumi parakstīti ar rūdītiem Ukrainas, Austrijas un Grieķijas futbolistiem ar pieredzi Vācijas un Austrijas bundeslīgās, bet čempionu gara stiprināšanai piesaistīts baltkrievs Jurijs Kendišs. Viņa trofeju skapītī ir četri dzimtenes, trīs Moldovas un viens Lietuvas čempiona tituls. Riga FC pirms sezonas Latvijā ilgstoši uzturēties negrasās, jo jau drīz pēc atgriešanās no Dubaijas paredzēta vēl viena treniņnometne Kiprā. 

Krietni klusāk sezonai gatavojas pagājušajā sezonā titulu un Latvijas kausu izcīnījušais RFS, kas pirmo treniņnometni aizvada Rīgā, bet drīzumā pošas uz Turciju, kur plānots pārbaudīt arī vairākus potenciālos sastāva papildinājumus. Pagaidām no čempionu nometnes biežāk pienākušas ziņas par līderu aiziešanu – šosezon komandā neredzēsim kapteini Tomašu Šimkoviču, Latvijas izlases aizsargu Robertu Savaļnieku un vidējās līnijas "ģenerāli" Lionelu Strumiju. Klāt nācis perspektīvais lietuvietis Karolis Uzēla, bet potenciālo pastiprinājumu vēl plānots novērtēt Turcijā.

Ambiciozi sezonai bruņojas FK Liepāja, kas pārsolījis Savaļnieku un Strumiju, kā arī piesaistījis vairākos vadošos Latvijas klubos spēlējušo brazīlieti Lukasu Villelu. Vairāk neskaidrību ir vicečempiona Valmiera FC nometnē. Sastāva kontekstā vairāk jaunumu varētu būt pēc tam, kad kluba pārstāvji tiks galā ar tam piespriesto transfēru aizliegumu, bet skaidras atbildes joprojām nav saņemtas par trenera Tamaza Pertijas situāciju – gruzīnu speciālists treniņprocesu šoziem biežāk vērojis no malas.

Virslīgai paplašinoties līdz desmit komandām, iespēja tajā startēt dota uzreiz trim labākajām pirmās jeb Nākotnes līgas komandām – FK Auda, Tukums 2000/TSS un Super Nova.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi