Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 6. jūlijs
Anrijs, Arkādijs

Viss sagriezies kājām gaisā

Neviena no favorītēm neizcīnīja uzvaru Euro 2016 kvalifikācijas A grupas pirmās kārtas spēlēs. Latvijas futbolisti otrdien Kazahstānā ieguva tikai punktu, bet grupas favorītēm Nīderlandei un Turcijai klājās vēl plānāk - oranžie holandieši Prāgā pēdējās minūtēs izlaida neizšķirtu ar čehiem (1:2), bet dienvidnieki piedzīvoja fiasko Īslandē (0:3). Tas liek jau tagad ar nepacietību gaidīt nākamās spēles oktobrī.

Abu favorītu treneri pēc neveiksmīgā kvalifikācijas sākuma raidīja zibeņus. "Esmu ļoti dusmīgs. Spēles pēdējās sekundēs nekad mūžā nevajadzētu zaudēt. Mums bija iespēja maču beigt ar 1:1, taču izdarījām milzu muļķību. Kad es par to runāju, es atkal kļūstu ļoti nikns," nesavaldīgs pēcspēles preses konferencē bija Nīderlandes izlases jaunais galvenais treneris Gūss Hidinks. Holandiešu grēkāzis Darils Janmāts, kurš kompensācijas laikā rupji kļūdījās, atspēlējot bumbu vārtsargam, atzina savu vainu un uzņēmās atbildību par zaudējumu.

Čehu līderis Tomašs Rosickis neslēpa, ka viņa komandai mazliet paveicās ar uzvaras izraušanu, taču uzsvēra, ka veiksme tika godam nopelnīta ar labu komandas darbu un pareizu taktiku. Čehijas galvenais treneris Pāvels Vrba vēl piebilda, ka iepriekšējās četrās spēlēs veiksme nebija viņa padoto sabiedrotā, bet šoreiz tā viņiem pagrieza savu vaigu.

Nīderlandes klupienu Prāgā varbūt var attaisnot ar neveikšanos, turpretim turki Īslandē tika apspēlēti pēc visām notīm. Mājinieku galvenais treneris Larss Lagerbeks atzina, ka mača pirmais puslaiks droši vien bijis visu laiku labākais Īslandes izpildījumā viņa vadībā, taču tajā pašā laikā zviedrs ieskandināja piesardzības noti, atceroties iepriekšējā cikla sākumu, kad pēc uzvaras pār Norvēģiju sekoja zaudējums Kiprā. "Spēlētājiem par to atgādināšu, to varu apsolīt, bet mēs nedosimies uz Latviju, domājot, ka esam uzvarējuši grupā. Katra spēle ir vienlīdz svarīga," teica zviedrs.

Plašāk par šo tematu lasiet ceturtdienas, 11.septembra, laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi