Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Bez bažām par izkrišanu

Uz leju noslīdēt nevar, tāpēc nebūs papildu atbildības slogs. Latvijas junioru hokeja izlase līdz 18 gadu vecumam (U18) naktī uz otrdienu pēc Latvijas laika ar spēli pret Šveici sāks pasaules čempionātu elites grupā ASV pilsētā Frisko. Covid-19 pandēmijas dēļ zemākajās grupās PČ šogad nenotiek, tāpēc elites grupu neviena komanda neatstās.

Latvijas U18 izlase pirms došanās uz ASV aizvadīja divas pārbaudes spēles ar Latvijas valstsvienības kandidātiem, kuriem zaudēja ar 1:6 un 1:5. Pēc šīm spēlēm viens zaudējums bija arī sastāvā. Pēc augumā raženā Oskara Batņas spēka paņēmiena atslēgas kaulu salauza aizsargs Reinis Virsnītis. Savainojuma dēļ uz PČ neaizbrauca arī Olimp/Venta 2002 uzbrucējs Roberts Siliņš. Kopumā sastāvs ir sabalansēts un konkurētspējīgs visaugstākajā līmenī

Latvijas U18 izlases treneri viens otru uz komandtiltiņa ir labi iepazinuši, un tas varētu būt pluss spriedzes apstākļos. Oļegs Sorokins un Herberts Vasiļjevs par U18 izlases treneriem tika apstiprināti 2017. gada jūlijā. 2018. gada aprīlī PČ 1. divīzijas čempionātā Rīgā kopā strādāja jau treneru trio ar Sorokinu, Vasiļjevu un Juri Ozolu. Latvijas U18 izlase, uzvarot visās piecās spēlēs, iekļuva elites grupā. Nākamais eksāmens jau bija nopietnāks, un arī to treneri izturēja godam. 2019. gada PČ elitē Latvija grupu turnīra stadijā ar 2:0 uzvaru pār Slovākiju izvairījās no spēlēm par palikšanu elitē. Ceturtdaļfinālā Latvijas U18 hokejisti izrādīja pretestību varenajai Kanādai, zaudējot tikai ar 1:3. 2020. gada PČ koronavīrusa pandēmijas dēļ atcēla.

Šosezon Sorokins ar Ozolu strādāja kopā HS Rīga komandā, piepalīdzot vārtsargu trenerim Jurim Klodānam, kurš arī ir iekļauts treneru korpusā. Latvijas Optibet līgā (OHL) HS Rīga atzīstami konkurēja ar vadošajām komandām, 36 spēlēs sapelnot 27 punktus un ieņemot 5. vietu septiņu komandu konkurencē.

Elites divīzijā parasti liela loma ir vārtsargu sniegumam. Šajā U18 izlases modelī ir trīs puslīdz vienāda līmeņa vārtsargi – Kārlis Mežsargs, Marks Slavinskis un Linards Lipskis. Treneriem varētu būt grūta izšķiršanās, kuram uzticēt vietu vārtos atbildīgākajās spēlēs. OHL ar rezultativitāti izcēlās aizsargs Gustavs Ozoliņš. Uzbrukumā pirmajā maiņā spēlē divu pazīstamu Latvijas sportistu atvases. Ilggadējā Latvijas hokeja izlases aizsarga Rodžera Laviņa dēls Martins un skeletonista Tomasa Dukura dēls Darels. Vēl vadošajā virknējumā ir Pēteris Purmalis. No sastāvā iekļautajiem 25 spēlētājiem 16 spēlēja HS Rīga sastāvā OHL. Tikai pieci sezonu aizvadīja ārvalstu junioru komandās. Neviens no šī sastāva nespēlēja Ziemeļamerikas junioru līgās.

Četras labākās A un B apakšgrupas komandas iekļūs ceturtdaļfinālā, tāpēc primārais uzdevums ir grupā nepalikt pēdējiem. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi