Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kā viena liela ģimene

Bronzas vārtu autors Kristiāns Rubīns: "Vienkārši gribēju trāpīt pa ripu".

"Trakas emocijas! Vēl īsti nevaru saprast, kas ir noticis. Tiešām forši. Medaļa ir smaga, un beidzot būs kaut kas, ko atvest mājās," mediju zonā gandarījumu neslēpa ASV un Latvijas spēles izšķirošo vārtu autors Kristiāns Rubīns.

"Grūtākais brīdis? Otrais periods mums bija grūts un vēl arī brīdis trešajā periodā, kad viņi iemeta trešo ripu, bet tajā pašā laikā Latvijas fani kliedza: "Latvija, Latvija!" Tas mums deva papildu enerģijas lādiņu. Viss, kas mums bija jādara, vienkārši jāturpina... Ločs [Dans Ločmelis] man labi iedeva, un trāpīju. Pēc tam jau papildlaikā – kuram bija ripa, tas arī uzvarēja."

Uz jautājumu, vai abas iemestās ripas bija mērķēti metieni tālajā un tuvējā stūrī, hokejists vispirms atbildēja ar humora piedevu: "Tādos brīžos ir vienkārši jāaizmet garām vārtsargam (smejas). Pirmajā manā vārtu guvumā vispirms vajadzēja aizmest garām spēlētājam, kurš nāca man pretī, savukārt otrajā vispirms bija jātrāpa pa ripu un tad jau redzēs, kas būs. Tur īsti nebija laika domāt. Ripa ātri atlēca un vēl lēkāja, tāpēc vienkārši gribēju pa to trāpīt."

Rubīns piekrita, ka pēc šī panākuma sasniegumu latiņa ir augstu pacelta. "Droši vien šo panākumu būs grūti atkārtot. Pašlaik gan tikai ir beigusies šī sezona un brauksim mājās ar medaļām. Ja godīgi, tad tā [medaļa] ir smaga. Man kakls nedaudz sāp (smejas)." Sportists atzina, ka nekad nebija iedomājies, kā tas būs – pēc pasaules čempionāta doties uz ģērbtuvēm ar medaļu kaklā. "Kaut kāda doma varbūt arī bija, bet pēdējās dienās ticību vairoja uzvaras un mūsu sniegums laukumā. Šilovs vienkārši bija mūris vārtos, viss bija super. Tad arī radās pārliecība, ka mēs varam, un arī izdarījām. Bet, ja man vaicā, vai pirms desmit gadiem es varēju paredzēt, ka būšu šādā situācijā, tad es atbildēšu, ka noteikti ne."

Pirms gada pasaules čempionātā Tamperē Latvija ieņēma desmito vietu. "Tā bija, tāpēc ir patīkami pagriezt stūri pretējā virzienā. Viss nostrādāja mūsu labā." Kā pirmo iemeslu lēcienam uz augšu vietu sadalījumā uzvaras kaldinātājs nosauca līdzjutēju atbalstu: "Man ir grūti pateikt, jo es pēdējais ierados uz čempionātu [Rubīns spēlēja no grupu turnīra pēdējā mača ar Šveici – aut.]. Šogad čempionāts Rīgā bija ar saviem faniem, nebija kovida kā 2021. gadā. Cik dzirdēju, sagatavošanās posmā komanda paveica lielu darbu, un čempionātā jau mēs bijām kā viena liela ģimene."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi