Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Nenoturēja vadību

Individuālas kļūdas un nevērīga spēle aizsardzībā liedza grupu turnīru beigt ar pozitīvu bilanci. Latvijas junioru hokeja izlase līdz 18 gadu vecumam (U-18) pasaules čempionāta (PČ) elites grupā Vācijas pilsētā Kaufbeirenē zaudēja Šveicei ar 3:4. Ēriks Mateiko, Emīls Veckaktiņš un Dāvids Livšics guva vārtus. Latvijas U-18 izlase ceturtdaļfinālā cīnīsies ar galvenajiem favorītiem ASV.

Otrdienas spēles likme bija augstāka vieta grupā. Uzvaras gadījumā Latvija būtu ieņēmusi otro vietu grupā aiz Somijas. Zaudējums atvirzīja uz ceturto vietu.

Latvijas uzvara pār hokeja lielvalsts Zviedrijas jauniešiem ar 3:2 uzjundīja cerības, ka šā gadagājuma puiši varētu sasniegumu latiņu pacelt vēl nebijušos augstumos. Zaudējums Somijai (1:4) nedaudz piezemēja, tāpēc kā atskaites mērauklai vajadzēja kalpot spēlei ar Šveici. Spēles gaita parādīja, ka līmeņu atšķirība ir minimāla. Tikai otrajā periodā, kad šveicieši pielika ātrumā, Latvijas jaunajiem hokejistiem nācās vairāk pasvīst aizsardzības zonā, bija nepārdomāti lēmumi, kas dārgi maksāja. Bērnišķīga kļūda piespēlē uz aizsardzības zonas zilās līnijas bija par iemeslu nokļūšanai iedzinējos ar 2:3. Līdz otrajam pārtraukumam gan izdevās atjaunot līdzsvaru.

Priekšējā līnijā izcili precīzu diagonālo piespēli izdarīja jaunākais no brāļiem Bukartiem. Pēc Rodžera Bukarta piespēles Dāvids Livšics panāca 3:3 izlīdzinājumu. Rodžeram tā bija jau otrā rezultatīvā piespēle mačā. Pirms tam Bukarts no malas viens pret vienu ar vārtsargu izvirzīja Emīlu Veckaktiņu, kurš iemeta otro ripu. Latvijas komandā Rodžers Bukarts arī tika atzīts ar labāko spēlētāju. Ar trijām ripām punkta izcīnīšanai nepietika. Pārāk viegli šveiciešiem tika atļauts ieslidot Latvijas zonā un nokļūt labā metiena pozīcijā. Sirils Ponts iemeta uzvaras ripu.

Otrā grupā līdzīgi spēkojās Kanāda ar Čehiju. Pamatlaiks beidzās 5:5. Pagarinājumā otrajā minūtē 6:5 uzvaru izrāva čehi un grupā ieņēma otro vietu. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nebaidīties izaicinājuma

Sesks: "Pašreizējā situācijā būtu neprātīgi izvirzīt mērķus rezultātu ziņā".

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi