Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Nolans pārņems stafeti no Dinamo

Kaislības ap Rīgas Dinamo pierims, un priekšplānā izvirzīsies valstsvienības aktualitātes. «Būs jādarbojas pēc plāna B, jo sākotnēji bija plānots pirmo treniņu aizvadīt tikai 2. aprīlī,» Latvijas hokeja izlases ģenerālmenedžera amatā atjaunotais Māris Baldonieks bijis optimistiski noskaņots attiecībā uz Dinamo. Pēc plāna B pirmais ledus treniņš izlases kandidātiem būs jau 26. martā.

No otras puses - nav ļaunuma bez labuma. Rīgas Dinamo hokejisti piedzīvoja vilšanos KHL izslēgšanas sērijā ar Ņižņijnovgorodas Torpedo, toties tagad būs vairāk laika atpūtai, domājot par gatavošanos pasaules čempionātam. Līdzjutēju noskaņojumu otrdien no rīta uzlaboja arī Dinamo padomes loceklis Guntis Ulmanis, LTV raidījumā Labrīt Latvija! pavēstot, ka komandā valdot patriotisks gars un šopavasar varētu nebūt atteikumu spēlēt izlasē.

Intensīva gatavošanās pasaules čempionātam (PČ)sāksies 2. aprīlī, taču, ņemot vērā Dinamo izstāšanos Gagarina kausa izcīņas 1. kārtā, treniņi ieplānoti arī 26., 28. un 30. martā. Valstsvienības galvenais treneris Teds Nolans Rīgā ielidos 25. martā. Kandidātu loks ir plašs - 38 spēlētāji. Kā ierasts, lielākā neskaidrība ir par Ziemeļamerikā spēlējošajiem kandidātiem. Lielākā interese ir par četriem - Oskaru Bārtuli, Artūru Kuldu, Kasparu Daugaviņu un Raiti Ivanānu. Jaunā talanta Zemgusa Girgensona kluba vadītāji jau skaidri pateikuši, ka līdz Amerikas USHL līgas play-off beigām lai nemaz necerot uz Zemgusa atbrīvošanu izlases vajadzībām. Līdzīga situācija varot būt ar Kristiānu Pelšu, kurš spēlē Kanādas junioru līgā. Labā ziņā ir tā, ka AHL čempionāts beidzas 15., bet NHL vēl agrāk - 7. aprīlī. PČ pirmā spēle Latvijai ir 5. maijā. Tas nozīmē, ka pirmā kārta izslēgšanas stadijā aiz okeāna būs aizvadīta un gan jau kāds no mūsējiem varēs steigties palīgā izlasei.

Īstas skaidrības nav arī par dažiem šaipus okeāna. Lauris Dārziņš ir atlabis pēc savainojuma, tomēr Ak Barsspēlēm vēl netiek pieteikts. Laurim ir trīs gadu līgums. Treneris Vladimirs Krikunovs allaž ir atbalstījis spēlēšanu izlasē, tomēr augstāk stāvošās personas var būt pretējās domās. Rīgas Dinamo uzbrucējs Aleksandrs Ņiživijs pēc relatīvi neveiksmīgas sezonas varētu mainīt domas un piekrist spēlēt PČ, taču pagaidām piekrišana vēl nav dota. Vēl jau ir Herberta Vasiļjeva jautājums, kurš pagājušajā vasarā pieņēma Vācijas pilsonību. «Sazināšos ar Herbertu, lai precizētu viņa viedokli. Ja tas būs pozitīvs, vērsīšoties pie Saeimas apakškomisijas pārstāvjiem. Varbūt likumā ir iespējamas izmaiņas. Ir redzams, ka nospiedošs vairākums vēlas, lai Herberts spēlētu Latvijas izlasē,» Baldonieka darba lauciņš, iespējams, paplašināsies līdz ierēdņu kabinetiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi