Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Nopietnākais eksaminētājs

Latvijas hokeja izlasē kandidātu sijāšana pret spēcīgo Šveices valstsvienību.

Divas dienas būs iespēja klātienē izvērtēt valstsvienības gatavību pirms pasaules čempionāta (PČ). Galvenā trenera Harija Vītoliņa vadītā Latvijas hokeja izlase piektdien (plkst. 19.30) un sestdien (17.00) Arēnā Rīga aizvadīs pārbaudes spēles ar Šveici.

"Joprojām ir treniņi atlētikas zālē, tāpat turpinām strādāt uz ātruma īpašību uzlabošanu, lai labākā kondīcija būtu uz pasaules čempionāta sākumu," pēc Latvijas izlases galvenā trenera Harija Vītoliņa teiktā, pārbaudes spēles ar Šveici ir tikai viens no ķēdes posmiem sagatavošanās procesā pirms PČ, kas 12. maijā sāksies Rīgā un Tamperē. Darbs turpinās, un turpinās arī optimālo virknējumu meklēšana. Kājas savainojuma dēļ PČ nevarēs spēlēt uzbrucējs Rihards Marenis. Sezonas otro pusi Zviedrijas augstākās līgas klubā Orebro aizvadījušais Marenis spēlēja pēdējos trijos PČ un izlasē pirms spēlēm bija viens no komandas noskaņotājiem cīņai. Uz vietu uzbrukumā šopavasar kandidē Georgs Golovkovs, taču savainojuma dēļ viņš nedevās uz divām izbraukuma spēlēm ar Lielbritāniju. "Šonedēļ viņš trenējas kopā ar pārējiem. Tā arī ir viena no izšķiršanām – pārbaudīt vēl kādu no kandidātiem vai sākt jau orientēties uz iespēlētām maiņām, atstājot pāris izvēles iespēju," uz treneru dilemmu norādīja Vītoliņš.

Šveices izlase divām spēlēm pret Latviju ir gandrīz simtprocentīgi nokomplektēta no vietējā līgā spēlējošajiem hokejistiem. Tikai divi nav no Šveices NL līgas – Kolumbusas Blue Jackets aizsargs Tims Berni, kas NHL aizvadīja pirmo sezonu, un 18 gadu vecais Zviedrijas kluba Leksands aizsargs Lians Bihsels. Ceturtdien vēlu vakarā Šveices finālsērijas septīto spēli aizvadīja Geneve-Servette HC un EHC Biel komandas, tā ka uz pasaules čempionātu vēl kāds no finālistiem papildinās izlases rindas. Tāpat aiz okeāna Stenlija kausā spēlēšanu turpina spēlētāji. Kopumā 12 Šveices hokejistu šosezon ir NHL.

Patrika Fišera vadītā Šveices izlase sagatavošanās posmā ir aizvadījusi četras pārbaudes spēles. Mājās šveicieši divreiz zaudēja Slovākijai (0:2 un 2:3 pagarinājumā) un divreiz apspēlēja Franciju (2:1 un 6:0). PČ Šveice visilgāk aizspēlējās 2018. gadā, kad finālā "bullīšu" sērijā ar 2:3 zaudēja Zviedrijai. Turpmākajos trijos PČ šveicieši apstājās ceturtdaļfināla stadijā. Pagājušajā gadā Šveice ieņēma pirmo vietu A apakšgrupā, taču ceturtdaļfinālā neatslēdza ASV vārtus (0:3).

Šā gada PČ Latvija un Šveice ir vienā grupā. Savstarpējā spēle būs pēdējā turnīra pirmajā stadijā – 23. maijā. Vītoliņš norāda, ka ir gandrīz neiespējami vienam otru ar kaut ko īpašu pārsteigt. "Šveices spēles stils ir nemainīgs ilgākā laika posmā, un mums ir arī visu viņu spēļu ieraksti. Līdz mūsu savstarpējai spēlei vienīgā izmaiņa var būt tāda, ka Šveices izlases rindas papildina kādi pieci NHL spēlētāji."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi