Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Rīgas Dinamo viesos pret KHL līderiem Lokomotiv piedzīvo piekto zaudējumu pēc kārtas

Latvijas komanda Rīgas Dinamo kārtējās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) izbraukuma sērijas pirmajā mačā otrdien ar rezultātu 1:3 (0:0, 0:2, 1:1) piekāpās līgas līderei Jaroslavļas Lokomotiv.

Līdz ar to šajā mačā Rīgas Dinamo piedzīvoja piekto zaudējumu pēc kārtas, bet Lokomotiv guva vienpadsmito panākumu pēc kārtas.

Vienīgos vārtus Rīgas Dinamo labā guva Lauris Dārziņš.

Pirmās nomaiņas mačā pārliecinošāk aizvadīja Lokomotiv komanda, bet dažbrīd labus uzbrukumus veica arī rīdzinieki, kas astotajā minūtē ieguva iespēju cīnīties vairākumā. Šis mazākums gan bija ļoti nepārliecinošs un mājinieki aizsargājās pārliecinoši, izvairoties no bīstamiem momentiem.

Trešdaļas 12.minūtē pirmoreiz laukumā izgāja Māris Jass un uzreiz izveidoja bīstamu momentu, kas noslēdzās ar abu komandu hokejistu grūstīšanos un abpusēju noraidījumu. Trešdaļas otraj

Otrajā trešdaļā jau Lokomotiv komandai piederēja ļoti izteikts pārsvars un 20 minūšu laikā Rīgas Dinamo veica tikai dažus metienus pa vārtiem. Šoreiz Lokomotiv savas iespējas izmantoja un guva divus vārtus. Vispirms septītajā minūtē izcēlās zviedru aizsargs Stafans Kronvals, kurš sekmīgi pieslēdzās uzbrukumam un uzcēla ripu vārtu tuvējā augšējā stūrī. Savukārt 16.minūtē Emīls Gaļimovs panāca 2:0, kad uzņēma ripu aizvārtē, droši tika vārtu priekšā un pārspēja Jūakimu Ēriksonu.

Trešdaļas beigās Jass atstāja rīdziniekus mazākumā, bet šīs divas minūtes tika izturētas un pēc otrās trešdaļas viesi zaudēja ar 0:2.ā pusē daudz bīstamākus momentus izveidoja Lokomotiv komanda, bet rezultāts tā arī netika atklāts.

Izšķirošajā trešdaļā Rīgas Dinamo centās darboties aktīvi un sestajā minūtē ieguva vairākumu, turklāt to izdevās izmantot - pēc Tomāša Kundrāteka metiena pirmais pie atlēkušās ripas bija Dārziņš, kurš nekļūdījās un samazināja deficītu līdz 1:2. Drīz vien arī Rīgas Dinamo izturēja mazākumu. Kaut pārsvars joprojām piederēja ļoti aktīvi spēlējošajiem Lokomotiv hokejistiem, Latvijas komanda darbojās cienījami.

Priekšpēdējā minūtē Rīgas Dinamo nomainīja Ēriksonu pret sesto laukuma spēlētāju, tomēr šādi tika nospēlēts vien dažas sekundes - Lokomotiv uzvarēja iemetienā un ripu tukšos vārtos ieraidīja Jegors Averins, noslēdzot cīņu ar rezultātu 3:1.

Šajā mačā Rīgas Dinamo sastāvā debitēja aizsargs Māris Jass, kurš sezonas sākumā bija bez kluba. Tiesa, viņš darbojās uzbrucēja pozīcijā.

Rīgas Dinamo vārtus sargāja Jūakims Ēriksons, bet Lokomotiv vārtos bija šī brīža līgas labākais vārtsargs Aleksejs Murigins, kurš pirms šī dueļa savos vārtos vidēji bija ielaidis vien 0,55 ripas un atvairījis 97,5% pretinieku raidījumu. Šosezon Murigins septiņas reizes atstājis savus vārtus neieņemtus.

Rīgas Dinamo komandas sastāvs uz spēli:

Vārtsargi: #30 Joacim Eriksson (#36 Jakub Sedlaček); aizsargi: #84 Tomas Kundratek - #16 Steven Seigo, #58 Guntis Galviņš - #9 Krišjānis Rēdlihs (A), #11 Kristaps Sotnieks - #3 Ēriks Ševčenko, #5 Māris Jass; uzbrucēji: #10 Lauris Dārziņš (C) - #22 Ville Leino - #70 Miks Indrašis, #13 Gunārs Skvorcovs - #43 Tim Sestito (A) - #19 Miķelis Rēdlihs, #17 Kaspars Saulietis - #25 Andris Džeriņš - #87 Gints Meija, #12 Roberts Locāns - #21 Armands Bērziņš - #96 Māris Bičevskis. 

Šīs izbraukuma sērijas turpinājumā rīdzinieki ceturtdien samēros spēkus ar Ufas Salavat Julajev, bet sestdien tiksies ar Magņitogorskas Metallurg

Rīgas klubam spēļu nav bijis nepilnu nedēļu, bet iepriekšējā nedēļā tika noslēgta divu mājas spēļu sērija, kurā nācās piekāpties Magņitogorskas klubam (1:2) un Salavat Julajev (3:5), turklāt pēdējā no mačiem rīdzinieki atradās vadībā ar 3:1.

Dinamo hokejisti šobrīd piedzīvojuši piecus zaudējumus pēc kārtas.

Izbraukumā Rīgas Dinamo devusies ar 23 hokejistiem sastāvā - vārtsargiem Jūakimu Ēriksonu, Jakubu Sedlāčeku un Nilu Grīnfogelu; aizsargiem Stīvenu Seigo, Tomāšu Kundrāteku, Krišjāni Rēdlihu, Gunti Galviņu, Kristapu Sotnieku, Ēriku Ševčenko un Māri Jasu; uzbrucējiem Lauri Dārziņu, Timu Sestito, Villi Leino, Miku Indraši, Miķeli Rēdlihu, Kasparu Saulieti, Gintu Meiju, Andri Džeriņu, Gunāru Skvorcovu, Armandu Bērziņu, Edgaru Kuldu, Robertu Locānu un Māri Bičevski.

Tikmēr kopā ar komandu nav devušies trīs savainotie hokejisti - aizsargi Oskars Cibuļskis un Aleksandrs Jerofejevs, kā arī uzbrucējs Nikolajs Jeļisejevs.

Lokomotiv šobrīd ir visas līgas līdere, turklāt šobrīd jau izcīnījusi 11 uzvaras pēc kārtas. Pēdējo zaudējumu Jaroslavļas vienība piedzīvoja 23.septembrī. Komanda 23 spēlēs ielaidusi tikai 26 vārtus, kas ir pārliecinoši labākais rezultāts visā līgā.

Kā zināms, Lokomotiv komandā par vārtsargu treneri strādā Latvijas speciālists Sergejs Naumovs.

Ar 24 spēlēs iekrātiem 53 punktiem Lokomotiv ir Rietumu konferences un visas līgas līderi, kamēr Rīgas Dinamo ar 24 punktiem 22 mačos ir pēdējie starp 14 Rietumu konferences vienībām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi