Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Spēlēs kā mīnu laukā

Latvijas hokeja izlasē sāksies kandidātu sijāšana spēļu režīmā.

Bez tiesībām kļūdīties. Gandrīz vai ar šādu vadmotīvu šopavasar pārbaudes spēlēs laukumā būs jādodas Latvijas hokeja izlases kandidātiem. Pieštani pilsētiņā pārbaudes spēle ar Slovākiju otrdien sāksies pulksten 21, trešdien – plkst. 17. Tiešraides LTV7.

Latvijas hokeja valstsvienībai pirms pasaules čempionāta būs tikai četras pārbaudes spēles – pa divām ar Slovākiju un Šveici, kurās spēlēs reālie kandidāti uz vietām sastāvā PČ. Divās pārbaudes spēlēs ar Latvijas U-18 izlasi iespēja sevi parādīt tika dota gados jaunajiem un nosacīti otrā ešelona spēlētājiem. Tas nozīmē, ka kandidātiem, kuru pozīcijas izlasē nav drošas, būs jācenšas katrā mačā sevi apliecināt no labākās puses. "Protams, jo mazāk spēļu, jo mazāk laika eksperimentēt un kaut kā jauna meklējumiem," šai atziņai piekrita arī treneris Artis Ābols, kurš vadīs izlasi, kamēr sezona Omskas Avangard klubā turpināsies galvenajam trenerim Bobam Hārtlijam. Jau pirmajā pārbaudes spēlē laukumā dosies uz doto brīdi iespējami labākais sastāvs. No plānotajiem spēlētājiem uz Slovākiju nav aizbraucis tikai apslimušais aizsargs Oskars Bārtulis.

Nopietnāka konkurence veidojas priekšējā līnijā. "Aizsardzības līnijā mums nav, teiksim tā, pārbagātība, turpretī par uzbrucēju virknējumiem būs ko padomāt," atzīst Ābols. "Pašlaik nav mums vēl precīzi zināms, kad varētu būt papildinājums no Ziemeļamerikas, tāpat jāpiebrauc vēl klāt vairākiem spēlētājiem no Eiropas līgām. Iespējamos maiņu risinājumus ar Bobu (Hārtliju – aut.) esam apsprieduši, bet šoreiz nav tā, ka mums būtu divpadsmit reāli uzbrucēji spēlēšanai pasaules čempionātā, kuri tikai jāsaliek pa vietām. Jebkurā gadījumā izlasē būs viena kārtīga enerģijas maiņa. Par to arī runājām ar Bobu mūsu pēdējā telefonsarunā. Bez konkrētiem uzvārdiem, bet vienojāmies, ka viena enerģijas maiņa ir jāveido." Artis piekrita pieņēmumam, ka šoreiz sīksta konkurence veidojas uz vietām vadošajās maiņās. "Pirms spēlēm ar Slovākiju ar Raimondu (trenera palīgs Vilkoits – aut.) un Edgaru (trenera palīgs Masaļskis – aut.) pārspriedām, ka mums jau tagad ir trīs tā saucamās spēlējošās maiņas. Klasiskajā modelī ieviesusies ir attiecība divi pret divi, kad divas maiņas ir tendētas uz vārtu gūšanu, bet kā būs patiesībā pasaules čempionātā – to es patlaban nevaru pateikt."

Uzbrukumu, visticamāk, pastiprinās Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēlējošais Rūdolfs Balcers, jo izskatās, ka Sanhosē Sharks nekvalificēsies Stenlija kausa izcīņas spēlēm. Centra uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētais Pitsburgas Penguins droši virzās izslēgšanas spēļu virzienā. No "eiropiešiem" stabilas vērtības uzbrukuma līnijā ir Zviedrijā spēlējošais Rodrigo Ābols un ilggadējais Šveices A līgas uzbrucējs Ronalds Ķēniņš. Labu sezonu Čehijas līgā aizvadījis Māris Bičevskis, kurš pirmdien varētu iekļauties izlases treniņu procesā.

No aizsargiem sezona Čehijas līgas finālā turpinās Ralfam Freibergam. Aiz okeāna treneru redzeslokā ir Kristiāns Rubīns, Kārlis Čukste un Jānis Jaks. Protams, treneru galvenā cerība ir NHL kluba Kolumbusas Blue Jackets vārtsargs Elvis Merzļikins, kuram pēc kalendāra sezonas pēdējai spēlei vajadzētu būt 9. maijā ar Detroitas Red Wings.

Pirmajā pārbaudes spēlē ar Slovākiju vārtus sargās Jānis Kalniņš, otrajā – Ivars Punnenovs. Katrai spēlei no treneru rīcībā Slovākijā esošajiem astoņiem aizsargiem tiks pieteikti septiņi. Uzbrukumā pirmo spēli plānots sākt ar sekojošiem trijiem virknējumiem: Kaspars Daugaviņš – Miks Indrašis – Lauris Dārziņš, Roberts Bukarts – Andris Džeriņš – Mārtiņš Karsums, Mārtiņš Dzierkals – Jānis Švanenbergs – Rihards Bukarts. Vēl ir izveidoti divi trijnieki: Miķelis Rēdlihs – Daniels Bērziņš – Rihards Marenis, Renārs Krastenbergs – Oskars Batņa – Gints Meija.

"Vismaz vienu spēli visi spēlēs," norāda Ābols. Līdzīgi kā pasaules čempionātā, spēlēm tiks pieteikti septiņi aizsargi un 13 uzbrucēji. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi