Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Vēsturisks panākums

Pārsteidza vienu no favorītiem. Latvijas junioru hokeja izlase līdz 18 gadu vecumam (U18) pasaules čempionāta (PČ) elites grupā Vācijas pilsētā Kaufbeirenē uzveica Zviedriju ar 3:2. Nākamajā dienā sekoja zaudējums Somijai ar 1:4. Otrdien pulksten 14.30 pēc Latvijas laika grupu turnīra pēdējā spēle ar Šveici.

"Tas ir komandas panākums," pēc uzvaras pār Zviedriju izcelt nevienu negribēja Latvijas U18 izlases galvenais treneris Oļegs Sorokins. "Ikviens paveica savu darbu. Mēs esam priecīgi, ka komanda taktiski aizvadīja labu spēli. Tāpat esam priecīgi par sniegumu skaitliskajā vairākumā." Trīs reizes spēles laikā Latvija izvirzījās vadībā, un divas reizes zviedri panāca izlīdzinājumu. Izšķirošo ripu no zilās līnijas iemeta Ēriks Mateiko, realizēdams skaitlisko vairākumu. Arī pirmos vārtus Rainers Dārziņš guva, kad Latvija spēlēja piecatā pret četriem zviedriem. Pēdējā trešdaļā jau kārtīgi vajadzēja pasvīst aizsardzībā, jo Zviedrija pēc izdarītajiem metieniem bija pārāka ar 11-2. Pirmajā trešdaļā zviedri īsti nebija gatavi Latvijas junioru aktīvajai spēlei, uz ko norāda arī izdarītie metieni 8:3 Latvijas labā. Zviedrijas izlases treneris Magnuss Havelids neveiksmes iemeslu vispirms saskatīja pasivitātē uzbrukumā. "Komanda neizdarīja tik daudz metienu, cik es būtu gribējis. Pirmajā spēlē vienmēr ir iespējami visādi pavērsieni."

Kopš 2012. gada tā bija abu komandu piektā savstarpējā spēle PČ elitē. Iepriekš vistuvāk uzvarai Latvijas U18 izlase bija 2016. gadā, kad zaudēja pagarinājumā ar 3:4.

Pēc 1:4 zaudējuma Somijai Sorokins atzina, ka komanda nav spējusi turēt līdzi somu piedāvātajam ātrumam. Sāncenšiem arī bijis vairāk laika, lai atjaunotu spēkus pēc pirmās dienas spēles.

PČ U18 elitē šogad spēlē tikai astoņas komandas, kuras ir sadalītas divās grupās pa četrām katrā. Parasti ir desmit komandu. No dalības ir atstādinātas Krievijas U18 un Baltkrievijas U18 junioru izlases. Pēc apļa izspēles visas komandas kvalificēsies ceturtdaļfinālam: A grupas 1. vieta spēlēs ar B grupas 4. vietu, A2 ar B3, B2 ar A3 un B1 ar A4. Neviena komanda elites grupu neatstās. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi