Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Sarūpēja patīkamu intrigu

Latvijas spīdvejisti Pasaules kausā iesaistījās cīņā par iekļūšanu finālā

Atkārtots visu laiku labākais sasniegums. Latvijas spīdveja izlase Pasaules kausa (PK) izcīņas pēdējās cerības sacensībās jeb race off Lešno trekā Polijā ilgu laiku saglabāja cerību uz vienīgās ceļazīmes iegūšanu startēšanai finālsacensībās. Četru komandu konkurencē Latvijai beigās tomēr 3. vieta. Krievija kvalificējās finālam, kurā triumfēja Polijas spīdvejisti. Galīgajā vērtējumā Latvijai 6. vieta. Vēl tikai 2013. gadā Latvijas komanda bija tik augstu.

Patiesībā lielāko pārsteigumu Latvijas spīdvejisti sarūpēja otrdien Vestervīkas trekā Zviedrijā. Cīņā par iekļūšanu pēdējās cerības pusfinālā Latvijas izlase apsteidza četrkārtējo trofejas ieguvēju Dāniju. Izšķirošajā braucienā komandas līderis Andžejs Ļebedevs pārspēja trīskārtējo Pasaules kausa ieguvēju Nilu Kristianu Iversenu, nodrošinot 3. vietu un kvalificēšanos race off.

Ļebedevs Latvijas spīdveja vezumu uz priekšu vilka arī Lešno trekā, kurā pretiniekos bija Krievija, Austrālija un ASV. Braucot pa ārmalu, Ļebedevs 9. braucienā lieliski izmantoja «džokeru», finišēdams pirmais. Pēc šī brauciena Krievija bija vadībā ar 20 punktiem, bet uz papēžiem mina Latvija (19) un pirms sacīkstes par favorīti uzskatītā Austrālija (18). ASV komanda (8), startējot bez pašreizējā pasaules čempiona Grega Henkoka, tobrīd jau faktiski bija zaudējusi cerības uz finālu. Jāatzīst gan, ka arī Krievija nebija optimālajā sastāvā. Krievijas izlases līderis Grigorijs Laguta ir pieķerts dopinga lietošanā. Viņa organismā ir atrastas meldonija pēdas, un B proves pozitīva rezultāta gadījumā Lagutam var piešķirt divu gadu diskvalifikāciju.

Tomēr arī bez Lagutas visi četri Krievijas sportisti spēja pa reizei uzvarēt, un tajās reizēs trekā ieskanējās Kaļinka. Sacensību otrajā pusē pēc katra nākamā brauciena kļuva skaidrs, ka krievi šoreiz nebūs apturami. Viņi ar 46 izcīnītajiem punktiem arī pārliecinoši uzvarēja. Latvijas spīdvejisti turējās otrajā pozīcijā, taču pirms pēdējās braucienu sērijas mūsējos panāca Austrālija. Ļebedevu piemeklēja arī tehnisks defekts, kamdēļ viņš braucienā no otrās vietas pēdējā līkumā atkrita uz trešo. Pēc tam Ķasts Poudžuks finišēja pēdējais, 19. braucienā Maksims Bogdanovs krita un kļuva skaidrs, ka Austrāliju apsteigt neizdosies. Austrālija ieguva 33, Latvija – 30 punktu.

Latvijas komandā bez Ļebedeva jāuzteic arī juniors Jevgeņijs Kostigovs, kurš sekmīgi cīnījās ar pasaules spīdveja dūžiem un deva vērtīgus punktus komandas kopējā ieskaitē

Lielajā finālā mājinieki Polijas spīdvejisti uzvarēja ar sapelnītajiem 50 punktiem. Zviedrija bija otrā (42 punkti), Krievija (18) – trešā un Lielbritānija (15) – ceturtā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi