Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 17. aprīlis
Rūdolfs, Viviāna, Rūdis

Gulbis turnīrā Marseļā pārvar pirmo kvalifikācijas kārtu

Latvijas vīriešu tenisa pirmā rakete Ernests Gulbis svētdien Marseļā uzvarēja ATP World Tour 250 sērijas turnīra Open 13 Provence kvalifikācijas pirmajā kārtā.

Pasaules ranga 189.rakete Gulbis pirmajā kvalifikācijas kārtā ar 6-2, 6-4 pārspēja Slovākijas tenisistu Filipu Horanski (ATP 170.), kurš kvalifikācijas turnīrā izsēts ar sesto numuru.

Pirmajā setā Gulbis uzvarēja trešajā un piektajā setā, servējot pretiniekam. Viņš izmantoja attiecīgi trešo un pirmo breikbumbu. Sestajā geimā Latvijas tenisistam nācās atspēlēt vienu breikbumbu arī pašam, taču uzvaru setā tas neietekmēja 6-2.

Otrajā setā ar trešo breikbumbu Gulbis jau pirmajā geimā uzvarēja, servējot Horanskim. Turpmāk abi tenisisti uzvarēja savas serves geimos, spēlei beidzoties pēc slovāka tīklā raidītas bumbiņas.

Par uzvaru pirmajā kvalifikācijas kārtā Gulbis nopelnīja sešus ATP ranga punktus.

Cīņā par iekļūšanu sacensību pamatturnīrā būs jātiekas ar mājinieku Kostēnu Letjēnu, kurš pasaules rangā ieņem 219.vietu.

Iepriekšējās sacensībās Singapūrā Latvijas tenisists nepārvarēja ATP "World Tour 250" sērijas turnīra pirmo kārtu, ar 5-7, 4-6 zaudējot Itālijas tenisistam Roberto Markoram (ATP 191.).

Šosezon ATP pamatturnīros Gulbis ATP un "Challenger" sērijas turnīros, ieskaitot kvalifikāciju, astoņās cīņās uzvarējis trīsreiz.

Gadu tenisists sāka ar zaudējumu Austrālijas atklātā čempionāta kvalifikācijas pirmajā kārtā Dohā, ar 6-7 (2:7) un 3-6 piekāpjoties Blažam Rolam no Slovēnijas (ATP 154.).

Sekoja divas neveiksmes ATP "Challenger" sērijas sacensībās - ar 4-6, 5-7 Stambulā pirmajā kvalifikācijas kārtā pret Dominikānas Republikas tenisistu Roberto Sidu Subervi (ATP 231.) un ar 4-6, 6-7 (3:7) Francijas pilsētā Kempērā pirmajā kārtā pret itāli Federiko Gajo (ATP 136.), kurš turnīrā bija izlikts ar piekto numuru.

Desmit zaudējumu sēriju Gulbis pārtrauca Bjellas "Challenger" turnīra pirmajā kārtā Itālijā. Tenisists pirmajā kārtā ar 4-6, 6-3, 6-4 pārspēja mājinieku Raulu Brankaco (ATP 373.). Uzvaru turnīros latvietis nebija svinējis kopš augusta.

Otrajā kārtā ar 6-1, 6-4 tika uzvarēts Dmitrijs Popko no Kazahstānas (ATP 170.), bet cīņā par iekļūšanu pusfinālā Gulbis ar 2-6, 4-6 piekāpās itālim Lorenco Museti (ATP 122.), kurš turnīrā bija izlikts ar septīto numuru.

Karjeras laikā Gulbis ir izcīnījis sešus turnīra uzvarētāja titulus vienspēlē.

Turnīrs Marseļā uz cietā seguma noritēs līdz 14.martam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi