Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Zverevs uzvar Džokoviču, liedzot viņam iespēju izcīnīt Golden Slam

Serba Novaka Džokoviča ceļu pretī tā sauktajam Golden Slam, kas ietver uzvaru viena gada laikā visos četros Grand Slam turnīros un olimpiskajās spēlēs, piektdien Tokijas olimpiskajās spēlēs šķērsoja Vācijas tenisists Aleksandrs Zverevs.

Pasaules ranga pirmais numurs cerības uz "Golden Slam" zaudēja Tokijas spēļu pusfinālā, kurā viņu ar 1-6, 6-3, 6-1 uzvarēja sacensību ceturtais numurs Zverevs.

34 gadus vecais Džokovičs nekad nav izcīnījis olimpisko spēļu titulu vienspēlē.

Serbu zvaigzne šogad jau bija uzvarējusi Austrālijas atklātā čempionāta, Francijas atklātā čempionāta un Vimbldonas sacensībās. Lai izcīnītu "Golden Slam" un pielīdzinātos vācu tenisa leģendai Štefijai Grāfai, kura "Golden Slam" sasniedza 1988.gadā, Džokovičam bija vajadzīgs olimpiskais zelts un ASV atklātā čempionāta uzvarētāja tituls.

Taču viņa mēģinājums iekļūt vēsturē beidzās ar Zvereva 30 uzvarētām kombinācijām pret parasti aizsardzībā nepārspējamo Džokoviču.

Divdesmitkārtējā "Grand Slam" čempiona labākais sasniegums olimpiskajās spēlēs ir bronzas medaļa 2008.gadā. To viņš vēl varēs atkārtot Tokijā.

Pirms deviņiem gadiem Džokovičs pusfinālā Londonā zaudēja nākamajam uzvarētājam mājiniekam Endijam Marejam, bet pēc zaudējuma pirmajā kārtā argentīnietim Huanam Martinam del Potro 2016.gada Riodežaneiro spēlēs viņš izplūda asarās.

Zverevs, uzvarot desmit no pēdējiem 11 geimiem mačā ar Džokoviču, var kļūt par pirmo vācieti kopš Grāfas Seulā, kurš uzvarējis vienspēļu turnīrā.

Džokovičs teicami aizvadīja pirmo setu, uzvarot lielāko daļu izšķirīgo punktu.

Tomēr pirmajos trīs savas serves geimos rezultāts bija līdzīgs, un viņam bija jāglābj arī viena breikbumba.

Otrā seta otrajā geimā Zverevam bija breikbumba, taču viņš to neizmantoja, sizdams tīklā bumbu pēc serba "svecītes" un sarūgtinājumā aizsizdams bumbiņu tukšajās tribīnēs. Savukārt piektajā geimā ar otro breikbumbu 3-2 savā labā panāca Džokovičs.

Tomēr jau nākamajā geimā Vācijas tenisists uzvarēja "sausā", vēlreiz uzvarot, servējot Džokovičam, astotajā geimā.

Setu Zverevs uzvarēja, izmantojot otro setpunktu, un panāca izlīdzinājumu setos - 1-1.

Trešajā setā izšķirošais bija tā sākums. Jau pirmajā geimā ar otro breikbumbu uzvaru svinēja Zverevs.

Otrajā geimā viņš atspēlēja četras breikbumbas, bet trešajā uzvarēja, Džokovičam atvēlot vienu uzvarētu izspēli - 3-0.

Piektajā geimā serbs pārtrauca astoņu zaudētu geimu sēriju, taču viņa olimpiskais sapnis jau bija sabrucis, un Zverevs ar sitienu no neērtās puses noslēdza spēli savā labā, realizējot otro mačbumbu.

Džokovičs joprojām Tokijā var izcīnīt vairākas medaļas. Sestdien viņa pretinieks mačā par bronzas medaļu būs spānis Pavlo Karreno-Busta, bet jau piektdien viņam vēlreiz jādodas laukumā jaukto dubultspēļu pusfinālā, lai kopā ar Ninu Stojanoviču tiktos ar Jeļenu Vesņinu un Aslanu Karacevu no Krievijas Olimpiskās komitejas (OKR) komandas.

Svētdien finālā Zverevs cīnīsies pret Krievijas Olimpiskās komitejas (OKR) pārstāvi Karenu Hačanovu.

Turnīrā ar 12.numuru izsētais Hačanovs pieveica Karreno Bustu ar 6-3, 6-3.

"Tā vienkārši ir laime, prieks būt šeit, lai izdzīvotu šos mirkļus. Šāda veida atmiņas paliks mūžīgi," sacīja 25 gadus vecais tenisists pēc uzvaras.

Sieviešu turnīrā pie zelta netiks pasaules ranga pirmajā vietā esošā austrāliete Ešlija Bārtija, kuras trešais mēģinājums iegūt zelta medaļu piektdien duetā ar Džonu Pīrsu beidzās jaukto pāru sacensību pusfinālā, ar 7-5, 4-6, 11:13 zaudējumu OKR tenisistēm Anastasijai Pavļučenkovai un Andrejam Rubļovam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi