Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

World Athletics izveido koronavīrusa atbalsta fondu

Pasaules Vieglatlētikas savienība (World Athletics) un Starptautiskais Vieglatlētikas fonds kopējiem spēkiem noziedojuši 500 000 ASV dolāru (aptuveni 460 000 eiro) vieglatlētu atbalstam, kuru ienākumi krasi samazinājušies koronavīrusa radītās pandēmijas dēļ.

World Athletics prezidents Sebastians Ko pauda cerību, ka šosezon vēl izdosies aizvadīt jebkāda mēroga sacensības. Starptautisko kalendāru pamatīgi iespaidojusi deviņu Dimanta līgas posmu atcelšana vai pārcelšana.

"Visai bieži uzturu kontaktu ar sportistiem un zinu, ka viņu finansiālā situācija ir gaužām bēdīga, jo sacensību kalendārā pēdējo divu mēnešu laikā ir atceltas lērums sacensību," pauda Ko. "Profesionālie sportisti dzīvo no naudas balvām, kuras šobrīd nav iespējams izcīnīt pandēmijas radīto apstākļu dēļ."

Veidot atbalsta fondu ieteica 2004.gada olimpiskais čempions un pašreizējā 1500 metru pasaules rekorda turētājs Hišāms el Gerūdžs no Marokas.

"Priecājos, ka Sebs [Sebastians Ko] un pārējie organizācijas biedri uz manu priekšlikumu reaģēja ļoti pozitīvi. Esmu gandarīts, ka atbalstu sniedza arī Starptautiskais Vieglatlētikas fonds," teica el Gerūdžs. "Sportisti paļaujas uz naudas balvām, kuras iespējams izcīnīt sacensībās, tāpēc man ir prieks, ka varam viņiem sniegt palīdzīgu roku."

Tā kā nav skaidrības par visu valstu iespējām vienlaicīgi atsākt sacensības vai arī sportistiem nav vienlīdzīgu iespēju piedalīties nozīmīgākajās sacensībās šogad, olimpiskās kvalifikācijas procesa apturēšana paliks spēkā no 2020.gada 6.aprīļa līdz 30.novembrim.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka augusta beigās Francijas galvaspilsētā Parīzē paredzētais Eiropas čempionāts vieglatlētikā ir atcelts. Eiropas čempionāts Parīzē bija paredzēts no 25. līdz 30.augustam.

Par čempionāta jaunu norises laiku World Athletics lems 7. vai 8.maijā, kad organizācijas biedriem paredzēta nākamā telefonkonference.

Tāpat nākamgad Jūdžinā no 6. līdz 15.augustam bija jānotiek pasaules čempionātam vieglatlētikā, taču tagad tas pārcelts uz 2022.gadu. Pasaules meistarsacīkšu norises laiks vēl gan nav izziņots.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi