Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +24 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 18. jūnijs
Madis, Alberts

Izspieda maksimumu

Šķēpmetējs Gailums arī finālsacensībās tālu met svarīgākajā brīdī.

Vieta bijusi augstāka, bet gandarījums šoreiz ir lielāks. Eiropas čempionātā (EČ) vieglatlētikā Itālijas galvaspilsētā Romā pēdējā dienā šķēpmetējs Patriks Gailums ar rezultātu 82,28 metri izcīnīja septīto vietu. Līdzīgi kā kvalifikācijas sacensībās, Patriks labāko rezultātu sasniedza trešajā metienā. Finālā tas deva iespēju izpildīt vēl trīs metienus. Čehijas sportists Jakubs Vadlejhs uzvarēja ar 88,65 metrus tālu metienu. Rezultāti bija ļoti augstvērtīgi. Soms Olivers Helanders bronzu ieguva, šķēpu piezemējot 85,75 metru tālumā.

Iepriekšējā Eiropas čempionātā 2022. gadā Minhenē Gailums ar rezultātu 78,82 metri bija vienu pakāpienu augstāk – sestajā pozīcijā. "Šis rezultāts precīzāk atspoguļo, cik tālu būtu jāmet Eiropas čempionāta finālā. Minhenē nezināmu iemeslu dēļ rezultāti no ceturtās līdz astotajai vietai nebija īpaši augstvērtīgi. Šeit viss ir kārtībā. Prieks, ka izdevās arī finālā kaut ko jēdzīgu izdarīt," sarunā ar LTV7 Patriks lika noprast, ka Romā par paveikto gandarījums ir lielāks nekā pirms diviem gadiem Minhenē. "Ir labi padarīta darba sajūta. Izspiedu visu no sevis, ko varēju. Tagad jāgaida, kā es rīt no gultas izkāpšu, bet būs okei." Kvalifikācijas sacensībās rezultāts bija par sprīža tiesu tālāks (82,39). "Sajūtu līmenī finālā metiens bija tehniskāks. Kvalifikācijā vienkārši spiedu gāzi un nedomāju par sekām. Šobrīd gan nejūtu tādu eiforiju, kāda bija pēc kvalifikācijas, kad likās, ka visa zeme ap mani riņķo."

Gargabalnieks Artūrs Niklāvs Medveds 10 000 metru distancē ar rezultātu 29 minūtes un 9,03 sekundes nepilnas 50 sekundes atpalika no šosezon sasniegtā personiskā rekorda (28:19,49). "Darīju, ko varēju," LTV7 atzina Medveds. "Desmit kilometru distancē svarīga ir mentālā gatavība. Es centos turēties līderu grupā, jo tāds bija plāns. Kad sāku skaitīt apļus, tad jau bija grūti un sānā arī nedaudz sāka durt. Jāņem vērā, ka uz sacensībām atlidoju no Amerikas un vienu nedēļu arī noslimoju. Es esmu pieradis arī skriet, kad gaisa temperatūra ir ap vienpadsmit grādiem, šodien bija pāri divdesmit." Medeveds B skrējienā finišēja 11. pozīcijā 18 dalībnieku konkurencē. A skrējienā startēja 25 gargabalnieki. Diviem bija sliktāks rezultāts par Artūru Niklāvu.

Latvijas komandā EČ labāko desmitniekā iekļuva tikai šķēpmetēji. Anete Sietiņa un Patriks Gailums ieņēma septīto, Līna Mūze-Sirmā – astoto vietu. Itālijas vieglatlēti sapelnīja visvairāk – 24 medaļas, no kurām 11 bija zelta.

2026. gadā EČ norisināsies Birmingemā (Lielbritānija).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi