Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Olimpiskās kvalifikācijas apturēšana vieglatlētikā līdz 1.decembrim sajūsmu neraisa

Pasaules vieglatlētikas asociācijas (WA) lēmums apturēt olimpisko kvalifikāciju līdz decembrim koronavīrusa Covid-19 uzliesmojuma dēļ nav guvis vienprātīgu atbalstu dažu Tokijas spēļu potenciālo dalībnieku vidū.

WA otrdien paziņoja, ka kvalifikācija Tokijas olimpiskajām spēlēm, kas tagad notiks nākamā gada jūlijā un augustā, tiks atsākta 1.decembrī ar nosacījumu, ja globālā situācija normalizēsies.

"Esmu diezgan vīlies par šo lēmumu," sociālajā tīklā Twitter komentēja Riodežaneiro olimpisko spēļu sudraba medaļas ieguvējs 3000 metru skrējienā ar kavēkļiem ASV skrējējs Evans Džegers.

"Pat ja Covid-19 dažās valstīs izzūd un ir droši sacensties, lēmums atņem motivāciju ātri skriet šogad. Es saprotu pasaules ranga "iesaldēšanu", bet man liekas, ka olimpisko normatīvu sasniegšanai vajadzētu būt palikušai."

Koronavīrusa kontroles pasākumi daudzus sportistus ir piespieduši sevi izolēt, savukārt lielākā daļa lielāko sacensību un maratonu gada pirmajā pusē ir atlikti.

Sportistiem  kvalifikācijā jāsasniedz noteikti rezultāti, lai nacionālās federācijas drīkstētu viņus pieteikt olimpiskajām spēlēm.

Kvalifikācijas periods sākās 2019.gadā un pēc tā atsākšanās turpināsies līdz maija beigām maratonā un 50 kilometru soļošanā, bet līdz nākamā gada jūnijam - visām pārējām disciplīnām.

Jamaikas vidējo distanču skrējēja Aiša Prota-Līra uzskata, ka lēmums ir pāragrs un ietekmēs sportistu iespējas nopelnīt sponsoru atbalstu, ko nodrošinātu olimpisko kvalifikācijas normatīvu sasniegšana.

"Skriešana pēc kvalifikācijas normatīva bija pēdējais cerības mazumiņš, uz ko daudzi vēl cerēja 2020.gadā," viņa publicēja savas domas "Twitter" vietnē.

"Lielākā daļa nepelna naudu, bet dara visu iespējamo, lai tiktu uz olimpiskajām spēlēm. Kāpēc sniegt vispārēju paziņojumu, ja mēs nezinām, kas sagaida nākotnē, un noņemt vienīgo virzītājspēku, kāds sportistam bija palicis 2020.gadā?" viņa piebilda.

Divkārtējais olimpiskais čempions trīssoļlēkšanā Kristians Teilors gan pauda gandarījumu par to, ka pirms lēmuma pieņemšanas ir notikusi apspriešanās ar WA Sportistu komisiju, taču viņš uzskata, ka vajadzēja lūgt viedokli plašākam vieglatlētu lokam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi