Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Jaunie volejbolisti Jelgavā sāk ar zaudējumu čehu vienaudžiem

Pārsteigt favorītus pirmajā spēlē neizdevās, taču izšķirošās cīņas par iekļūšanu Eiropas čempionāta kvalifikācijā vēl priekšā. Latvijas volejbola izlase Jelgavā ar 0-3 zaudējumu Čehijai iesāka Eiropas čempionāta kvalifikācijas otrās kārtas turnīru vecuma grupā līdz 20 gadiem. Laura Iecelnieka vadītā komanda piektdien spēlēs pret Rumāniju, bet sestdien – pret Slovēniju.

Plānveidīgs darbs šīs komandas saspēlēšanai noticis visas sezonas garumā, jo komandas kodola spēlētāji ikdienā trenējās un spēlēja Baltijas līgas kluba Biolars/Jelgava/MSĢ sastāvā. "Tas bija plānots, lai puiši būtu kopā kā izlase, lai veidotu komandu. Ja puiši nospēlē, kā var, viņi var paveikt labas lietas," Iecelnieks ir pārliecināts, ka kopā pavadītā sezona augstā līmenī pilnveidojusi sapratni un saspēli. Ducim šīs komandas puišu izlasē pievienojušies cēlājs Edvīns Viguls no Jēkabpils Lūšiem un Jānis Teikmanis no Rīgas Volejbola skolas.

Kvalifikācijas grupā labākā komanda iekļūs finālturnīrā, bet otrā, kā arī labākā no septiņu grupu trešo vietu ieguvējiem turpinās par ceļazīmi cīnīties trešajā kārtā. Mājinieki ceturtdien turnīru sāka pret Čehiju, kuras šī gadagājuma komanda pirms diviem gadiem kļuva par Eiropas vicečempioniem U18 vecuma grupā. Lai arī treneri cerēja, ka pirmajā spēlē favorītus izdosies pārsteigt, nācās samierināties ar zaudējumu trīs setos. Tikai pirmajā no tiem izdevās pacīnīties līdz saspringtai galotnei.

Spēles Zemgales Olimpiskajā centrā Latvijas komandai piektdien un sestdien sāksies pulksten 19, skatītājiem ieeja uz tām bez maksas. To tiešraide Best4Sport TV2 kanālā.

Volejbols

Eiropas U20 čempionāta kvalifikācijas otrā kārta Jelgavā

Latvija – Čehija 0-3 (23:25, 13:25, 20:25), Rumānija – Slovēnija 0-3 (29:31, 14:25, 20:25), 8.IV 16.00 Slovēnija – Čehija, 19.00 Rumānija – Latvija, 9.IV 16.00 Čehija – Rumānija, 19.00 Slovēnija – Latvija

 


Visu rakstu lasiet avīzes Diena piektdienas, 8. aprīļa, numurā! Ja vēlaties laikraksta saturu turpmāk lasīt drukātā formātā, to iespējams abonēt ŠEIT!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi