Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Latvijas sieviešu volejbola izlase pirmajā pārbaudes spēlē pret Igauniju piedzīvo zaudējumu

Latvijas sieviešu volejbola izlase otrdien Igaunijas pilsētā Paidē pirmajā no trim pārbaudes spēlēm ar Igaunijas valstsvienību piedzīvoja zaudējumu.

Latvijas izlase ar 0-3 (21:25, 21:25, 18:25) piekāpās Igaunijas valstsvienībai.

Spēli Latvijas izlasei sāka Elvita Dolotova, Inese Jursone, Lāsma Ozola, Anija Jurdža, Liene Šimkuse un Terēze Hrapāne, kā arī "libero" Kristīne Kramēna un Elīna Zvaigzne, bet spēles gaitā pie teikšanas tika 13 no 16 protokolā ierakstītajām spēlētājām.

Rezultatīvākā Latvijas izlasē ar 15 punktiem bija Vlada Pridatko, kura četrus punktus guva blokā. 11 punkti Anijai Jurdžai, par diviem punktiem mazāk Jursonei, bet pa septiņiem punktiem iekrāja Šimkuse un Ozola.

Mājiniecēm Nete Peita sakrāja 16 punktus, Kertu Lāka 15 punktus un Kristīne Mīlena - 11 punktus.

Pirmajā setā līdzīga cīņa ilga līdz seta vidum, kad ar 11:10 pēc Jurdžas uzbrukuma vadībā bija Latvija. Seta beigās par labu Igaunijai nospēlēja Latvijas spēlētāju nesaprašanās, setā ar 25:21 uzvarēja mājinieces.

Otrajā setā Latvija izvirzījās vadībā ar 4:1, taču zaudēja četrus punktus pēc kārtas un pie vadības setā vairs netika - 21:25.

Trešā seta sākums nepadevās - 7:1 un 17:7 Igaunijas labā. Līdz sešu punktu atstarpei izdevās pietuvoties, taču arī trešo setu ar 25:18 un visu spēli ar 3-0 uzvarēja mājinieces.

Pēc trim nospēlētiem setiem abas izlases aizvadīja vēl vienu setu, kurā pārākas ar 25:20 bija latvietes.

Ceturtajā setā igaunietes laida laukumā nosacītās rezervistes, un Latvijas komanda pēc 7:2 panākšanas savā labā pretiniecēm izlīdzinājumu gūt neļāva, atļaujot pietuvoties vien līdz punkta deficītam un uzvarot setu ar 25:20.

Igaunijas izlasei šajā mačā nevarēja palīdzēt apslimusī kapteine Jūlija Monakmē, Kadi Kulerkana un Hanna Pajula.

"Spēles plāns bija uzvarēt. Vienu setu izdevās uzvarēt, varbūt ne ar Igaunijas labāko sastāvu," īsumā rezultātu komentēja otrā tempa spēlētāja Inese Jursone.

"Pirmie tempi centās izdarīt savu darbu. Tas bija atkarīgs arī no serves uzņemšanas. Centāmies iet augšā un sist bumbu daudz ātrāk un to skart augstāk - tā, kā mums bija plānots ar treneriem. Blokā centāmies "savākt" visas spēlētājas un nobloķēt," pēc mača teica Latvijas izlases pirmā tempa spēlētāja Terēze Hrapāne. "Trešajā setā, manuprāt, nedaudz iekritām serves uzņemšanā, jo igaunietes sāka servēt daudz agresīvāk un stabilāk. Līdz ar to daudz vairāk darbiņa bija ceturtās zonas spēlētājām un "diagonālei"."

Nākamās divas spēles Paidē Latvijas izlasei gaidāmas trešdien un ceturtdien. Trešdien mačs Paidē sāksies plkst.18, bet dienu vēlāk plkst.12.

Trešās spēles videotiešraide būs redzama Igaunijas Volejbola federācijas Facebook lapā savukārt otrā spēle interneta portālā postimees.ee.

Ingunas Minusas vadītā Latvijas sieviešu volejbola izlase uz pārbaudes spēlēm Igaunijā devās 18 spēlētāju sastāvā, starp kurām nebija talantīgā Marta Kamēlija Levinska. Viņa jau devusies uz studijām ASV.

Igaunijas izlase trijās pēdējās jūlija dienās turpat Paidē jau aizvadīja trīs pārbaudes spēles ar Somijas izlasi, pirms mačiem ar Latviju iekrājot šīs vasaras spēļu pieredzi. Divās no trim spēlēm abas izlases apmainījās ar piecu setu uzvarām, bet vēl vienā mačā igaunietes bija pārākas trīs setos.

Latvijas izlases pretinieces Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā ir Slovēnija, Čehija un Bosnija un Hercegovina. Plānots, ka spēles divos riņķos notiks janvārī.

Finālturnīrs plānots 2021.gada augustā un septembrī Serbijā, Horvātijā, Bulgārijā un Rumānijā. Četras mājinieču izlases un astoņas labākās iepriekšējo Eiropas čempionāta komandas Turcija, Itālija, Polija, Nīderlande, Vācija, Krievija, Beļģija un Azerbaidžāna vietu Eiropas 24 labāko komandu skaitā jau ir nodrošinājušas. Atlikušās 12 vietas finālturnīrā ieņems sešu grupu uzvarētājas un otro vietu ieguvējas.

Latvijas sieviešu volejbola izlases sastāvs pārbaudes spēlēm ar Igauniju:

Cēlājas - Elvita Dolotova ("Jelgava"), Elza Reknere (RVS), Rūta Linde (Rovaniemi "Wovo", Somija);

Pirmā tempa uzbrucējas - Terēza Hrapāne, Lāsma Ozola (abas - RVS), Darja Tarasenko ("miLATss"), Kristīne Dzierkale ("Jelgava");

Diagonāles spēlētājas - Vlada Pridatko (abas - RVS);

Otrā tempa uzbrucējas - Elza Smilškalne, Anija Jurdža, Evelīna Rutkovska (visas - RSU/MVS), Inese Jursone ("Jelgava"), Paula Ņečiporuka (Virdžīnijas Sadraudzības universitāte, NCAA), Ingrīda Šveigere ("Salzburg"), Liene Šimkuse (Mārupes SC);

Libero - Kristīne Kramēna, Elīna Zvaigzne (abas - RVS), Linda Šteinberga (RSU/MVS).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi