Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Bavārijā meklē ātrumu taisnē

Izaicinājumiem bagāts sezonas svarīgākais starts pasaules čempionātā (PČ) Kēnigszē solās būt Latvijas kamaniņu braucējiem, kuri centīsies atminēt līdz šim neskaidros jautājumus Bavārijas ledus labirintā. Sacensību tiešraides no piektdienas līdz svētdienai Best4Sport TV kanālā.

Sākotnēji jubilejas, piecdesmitais, pasaules čempionāts bija ieplānots Vistleras trasē Kanādā, tomēr pamatīgas korekcijas plānos veica Covid-19 pandēmija, tāpēc visa Pasaules kausa sezona šoziem norisinās Eiropā un arī nozīmīgākais starts PČ tika pārcelts uz Veco pasauli. Atšķirībā no ierastā sezonas ritma sportistiem nācās iztikt bez treniņnedēļas pirms čempionāta, taču tās vietā uzreiz pēc gadumijas Kēnigszē notika Pasaules kausa posms.

"Treniņnedēļa, protams, šajā situācijā būtu piemērotāka, jo tās laikā visi var savākt kādus piecpadsmit braucienus bez oficiālajiem treniņiem, bet situācija visiem ir vienāda," vēl pirms došanās uz Vāciju laikrakstam Diena uzsvēra Latvijas komandas treneris Kristaps Mauriņš. Zīmīgi, ka Kēnigszē bija vienīgais Pasaules kausa posms šosezon, kurā latvieši palika bez godalgām. "Laikam jau tā arī ir, ka no vācu trasēm mums pēdējos gados Kēnigszē ir bijusi vismazāk parocīga. Atceroties iepriekšējo Pasaules kausa posmu, daudz laika zaudējām trases vidusdaļā, kur kaut kā nepareizi izbraucām taisni pirms apļa virāžas. Salīdzinājumā ar konkurentiem mums tur ļoti sadzisa ātrums, bet nākamās virāžas jau ir plakanas, bez liela krituma, tur to atgūt praktiski nav iespējams. Jāmēģina atkost tā taisne," pirmo uzdevumu izvirzīja Mauriņš. Jau no notikuma vietas viņš ziņoja, ka lielu izmaiņu trasē pāris nedēļu vēlāk nav, lai gan daži sportisti norādījuši uz vienkāršāku izbraukšanu "šūpolēs" pēc apļa. "Treniņos iet visādi. Grūtāk klājas jaunajiem sportistiem, kuri pirmo reizi pieaugušo konkurencē startē no savām īstajām starta vietām," Mauriņš atgādina, ka gada sākumā uz Pasaules kausa posmu devās tikai komandas līderi, bet minētie sportisti iepriekš šajā trasē braukuši tikai no junioru starta.

Latvijas sportisti pēc neatkarības atjaunošanas PČ izcīnījuši četras sudraba un sešas bronzas godalgas. Sešas no tām gūtas komandu stafetē, tāpat sešu izcīnīšanā – individuāli vai komandā – roku pielikuši pašreizējie izlases līderi Andris un Juris Šici. Tieši ar viņu ekipāžu arī šoreiz saistās lielākās cerības gan individuālajās, gan stafetes sacensībās. "Šī mums ir medaļām bagātākā sezona karjerā, taču par to nedomājam. Koncentrējamies uz to, lai Kēnigszē veiktu divus optimālus braucienus. Šajā trasē ļoti svarīgs ir starts. Trase ir ļoti viltīga, un jākoncentrējas visā tās garumā," preses konferencē sacīja jaunākais no brāļiem – Andris Šics. 

Sezonas sākumā stabili augstā līmenī startēja arī Latvijas vadošās dāmas, tomēr Elīzai Tīrumai un Kendijai Aparjodei pēdējie posmi kopš gadumijas nav izdevušies. Abas izcīnīja pa medaļai pērn Sočos notikušajā PČ. Elīza to paveica sprinta sacensībās, bet Kendija – komandu stafetē. Latvijas kungu komandā savainojuma dēļ ierindā nebūs pēdējo sezonu vadošā braucēja Kristera Aparjoda. Iepriekšējos Pasaules kausa posmos divreiz desmitniekā iekļuva juniors Gints Bērziņš, taču viņam Kēnigszē būs pamatīgas ugunskristības, pirmo reizi startējot no pieaugušo starta.

Nedēļas laikā notikušajos treniņos bieži vien ir stipri snidzis, taču sacensībās sola siltu gaisa temperatūru un lietu, tāpēc svarīga būs sportistu spēja operatīvi pielāgoties jaunajiem apstākļiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi