Laika ziņas
Šodien
Migla
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Līnsbergere uzvar slalomā, bet Lielo kristāla globusu iegūst Vlhova

Austrijas kalnu slēpotāja Katarīna Līnsbergere sestdien Šveicē izcīnīja uzvaru Pasaules kausa pēdējās šīs sezonas slaloma sacensībās, bet Lielo kristāla globusu par uzvaru kopvērtējumā ieguva slovākiete Petra Vlhova.

Līnsbergere divu nobraucienu summā finišēja ar laiku viena minūte un 49,77 sekundes, kas bija par 1,24 sekundēm ātrāk nekā to iespēja titulētā Mikaēla Šifrina no ASV. Trešās vietas ieguvēja no Šveices Mišela Gisina uzvarētājai zaudēja 1,95 sekundes.

Vlhova austrietei zaudēja 3,15 sekundes un ierindojās sestajā pozīcijā, bet tas viņai neliedza izcīnīt pirmo Lielo kristāla globusu. Pērn viņa kopvērtējumā bija trešā, bet vēl gadu iepriekš - otrā.

"Tas man nozīmē daudz, jo esmu veikusi jaunu ierakstu vēstures grāmatās. Protams, neesmu priecīga, ka neizdevās uzvarēt slaloma kopvērtējumā, bet Lielais kristāla globuss bija galvenais mērķis," pēc panākuma teica Vlhova.

"Sezona bija ļoti grūta. Ar maksimālu atdevi startēju visās sacensībās. Citādi man, iespējams, nemaz neizdotos iegūt kausu," piebilda Vlhova.

Slaloma disciplīnas kopvērtējumā par uzvarētāju tika kronēta Līnsbergere, kura par 35 punktiem apsteidza Šifrinu, bet trešā ar 652 punktiem bija Vlhova.

Visu disciplīnu kopvērtējumā Vlhova uzvaru izcīnīja ar 1392 punktiem. Lara Guta-Berami no Šveices viņai seko ar 1256 punktiem, bet trešajā vietā esošā Gisina nopelnījusi 1085 punktus.

Jau ziņots, ka atceļot ceturtdien Lencerheidā ieplānotās Pasaules kausa sacensības kalnu slēpošanā, Mazo kristāla globusu supergigantā nodrošinājis austrietis Vincents Krīhmairs.

Jau iepriekš šajā disciplīnā par sezonas čempioni kļuva šveiciete Lara Guta-Berami. Nenotiekot ātruma disciplīnām, samazinājās Gutas-Berami un viņas tautieša Odermata izredzes iegūt Lielo kristāla globusu.

Trešdien sniegputeņa dēļ tika atcelti mači nobraucienā, tādējādi Mazos kristāla globusus ieguva itāliete Sofija Godža un šveicietis Beāts Foics. Arī ceturtdien laiks bija nelabvēlīgs un miglas dēļ nenotika sacensības supergigantā.

Svētdien dāmu konkurencē paredzētas milzu slaloma sacensības. Šīs disciplīnas kopvērtējumā uzvaru priekšlaicīgi izcīnīja itāliete Marta Basino.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi