Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

M.Dukurs pārliecinošs līderis pēc PČ pirmajiem diviem braucieniem

Pasaules vadošais skeletonists Martins Dukurs ir pārliecinošs līderis pēc Vācijas trasē Kēnigszē notiekošā pasaules čempionāta pirmajiem diviem braucieniem, kamēr viņa brālis Tomass Dukurs ieņem astoto vietu. Pēc pirmajiem diviem braucieniem M.Dukurs summā par 0,76 sekundēm apsteidz krievu Ņikitu Tregubovu, kamēr trešais šobrīd ir otro braucienu sekmīgi aizvadījušais vācietis Aksels Jungks, kurš latvietim zaudē 0,86 sekundes.

Jau pirmo braucienu M.Dukurs aizvadīja pārliecinoši, tuvākos konkurentus apsteidzot par teju pussekundi. Pirmo braucienu Latvijas vadošais skeletonists veica 50,99 sekundēs, savukārt otrais brauciens latvietim padevās tehniski ne tik veiksmīgs, taču tik un tā divu braucienu summā savu pārsvaru izdevās palielināt. Otro braucienu M.Dukurs veica 50,96 sekundēs.

Tikmēr T.Dukuram pirmais brauciens nebija tik veiksmīgs kā brālim, jo viņš pieļāva nelielas kļūdas trases beigu daļā, taču viņam trūka ātruma, kas tobrīd lika ieņemt astoto vietu. Viņš savu rezultātu nespēja uzlabot arī otrajā braucienā, lai arī šoreiz trase tika veikta ātrāk.

T.Dukurs no sava brāļa pēc pirmās dienas atpaliek par 1,91 sekundi, kamēr no pirmā trijnieka viņu šķir 1,05 sekundes.

Savukārt uzreiz aiz pirmā trijnieka šobrīd ir olimpiskais čempions Aleksandrs Tretjakovs no Krievijas un Vācijas skeletonists Aleksandrs Gasners, bet pirmo sešinieku noslēdz vēl viens mājinieks Kristofers Grotērs.

Noslēdzošie divi braucieni vīriešu konkurencē tiks aizvadīti svētdien. Piektdien plkst.16 pasaules čempionātu sāks arī dāmas, kur dalībnieču vidū būs arī Lelde Priedulēna. Sacensības tiešraidē translē Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanāls.

Pasaules čempionāta turpinājumā skeletonistes trešo un ceturto braucienu veiks sestdien. Sestdien un svētdien pasaules čempionātu aizvadīs arī bobsleja četrinieki.

Tieši M.Dukurs uzvarējis iepriekšējos divos pasaules čempionātos, turklāt šo titulu ieguvis arī 2011. un 2012.gadā. Savu pirmo šāda veida trofeju latvietis ieguva tieši Kēnigszē trasē. M.Dukurs ir vienīgais sportists vēsturē, kuram par pasaules čempionu izdevies kļūt četras reizes, bet šobrīd vēl neviens to nav paveicis trīs gadus pēc kārtas. Tikmēr T.Dukura labākais sasniegums pasaules čempionātos ir pirms diviem gadiem Vinterbergā iegūtā bronza.

Pērn M.Dukurs pasaules čempionātā apsteidza Dienvidkorejas skeletonistu Sunbinu Junu un krievu Aleksandru Trtjekovu, kuriem abiem četru braucienu summā bija vienāds laiks, tāpēc šiem sportistiem tika pasniegtas sudraba medaļas, kamēr bronza netika nevienam.

M.Dukurs ar 1437 punktiem ir pašreizējais Pasaules kausa kopvērtējuma līderis, bet 24 punktus viņam zaudē Juns, kurš šajā pasaules čempionātā nemaz nepiedalīsies, jo tā vietā nolēmis aizvadīt treniņus nākamo ziemas olimpisko spēļu mājvietas Phjončhanas trasē, kur norisināsies Pasaules kausa sezonas pēdējais posms. Tikmēr T.Dukurs Pasaules kausa kopvērtējumā pašlaik ar 1018 punktiem atrodams vien desmitajā vietā.

Top komentāri

1/4
1
Malacis! Vāciešiem ļoti labi slīd, tā kā cīņa par medaļām vēl priekšā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi