Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Mauriņš: šobrīd dzīve ir sarežģītāka, bet galvenais, ka ir vīzija, kā sezonu aizvadīt šajos apstākļos

Laikraksts Diena pirms jaunās sezonas aprunājies ar Latvijas kamaniņu sporta izlases treneri un menedžeri Kristapu Mauriņu, kurš dalījās atziņās par gatavošanās posmu un komandas mērķiem tuvākajos mēnešos.

Kāds ir gatavošanās režīms pirms sacensībām jaunajā pasaules realitātē?

Mums, treneriem, sanāk diezgan spraigs. Nupat (vēlā trešdienas pēcpusdienā – aut.) divas treniņu grupas mūsējiem jau nobrauca, tūliņ skrienam atpakaļ uz trasi pie trešās. Komanda ir sadalīta mazās grupiņās, lai mazinātu inficēšanās riskus, tāpēc treneriem sanāk dzīvot visu dienu trasē.

Vai ir vēl kāda atšķirība?

Nekā neparasta. Maskas, maskas un maskas, distancēšanās. Sportistiem finišā nav pieejamas kopējās ģērbtuves. Nākas uzmest siltās drēbes un doties uz viesnīcu pārģērbties. Ir komandas, kas ģērbjas busos, lai izvairītos no lieka kontakta. Protams, no rīta visiem mēra temperatūru, aizpildām veidlapu, bez kuras nemaz nelaiž trasē. Ir citādāk un mazliet sarežģītāk, bet galvenais, ka kaut kas notiek un organizatoriem ir vīzija, lai šādā veidā to sezonu aizvadītu.

Kā šajos apstākļos izdevās sagatavoties sezonai?

Pielāgojāmies, taču nedomāju, ka gatavošanās process daudz cieta. Galvenā izmaiņa ir tā, ka izvēlējāmies trenēties tikai Siguldā un lieki nekur neriskēt, braucot uz treniņnometnēm ārzemēs. Tikai brāļi Andris un Juris Šici devās uz Pekinas trases homologāciju, kas bija ļoti vērtīgi, lai gūtu ieskatu olimpiskās trases aprisēs. 

Vai kā treneris vari novērtēt iespējamās izmaiņas spēku samēros iekšējā konkurencē? 

Grūti to novērtēt pirms sezonas pirmā posma, jo tikai rezultāts trasē parādīs patieso spēku samēru iekšējā konkurencē. Cita lieta, ka atšķirībā no ierastās procedūras pirms sezonas rīkojām kontrolmačus, lai noteiktu Pasaules kausa dalībnieku sastāvu. Iepriekš varējām braukt ar pilnu komandu, lai visi būtu apritē un kaut Nāciju kausā izbraukt un iepazīt trases. Šobrīd tas ir liegts. 

Kādi būs sezonas akcenti?

Lai gan pasaules čempionāts kotējas augstāk, ļoti lielu uzsvaru liksim uz Eiropas čempionātu, jo tas notiek mūsu mājās, Siguldā, kur, uzskatu, varam cīnīties par ļoti augstām vietām katrā disciplīnā. Skaidrs, ka otrs akcents ir pasaules čempionāts, bet mums pašiem arī Pasaules kausa pēdējais posms Ķīnā būs ļoti svarīgs, gatavojoties jau nākamā gada olimpiskajām spēlēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi