Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Par pirkstgala tiesu pārspēj priekštečus

Dusmas par savu sniegumu iepriekšējās disciplīnās motivēja Robertu Krūzbergu reabilitēties viņam šķietami mazāk ērtajā 500 metru distancē, kurā viņš sasniedza Latvijas visu laiku labāko rezultātu olimpiskajās šorttreka sacensībās – devīto vietu.

Ventspilnieks olimpiskajā debijā ieņēma 26. vietu trīsreiz garākā distancē un 20. pozīciju – 1000 metros. Nevienā no tām viņam neizdevās pārvarēt priekšsacīkšu barjeru. "Pirmajās distancēs rezultāti galīgi nebija tādi, uz kādiem tēmēju. Kā jau pirms olimpiskajām spēlēm teicu, pirmais desmitnieks ir tas, uz ko es mērķēju," aģentūrai LETA uzsvēra sportists. Viņš uzskata, ka šo mērķi bija spējīgs sasniegt visās trīs distancēs, taču pauda prieku, ka galu galā to izdevies realizēt vismaz vienā. 

Priekšsacīkšu barjeru šoreiz izdevās pārvarēt, sasniedzot vienu no labākajiem rezultātiem starp trešo vietu ieguvējiem. Līdzīgā veidā Krūzbergs iekļuva arī pusfinālā, kur gan piecu sportistu konkurencē palika pēdējais savā skrējienā. Tiesa, par distancē veiktu pārkāpumu vēlāk tika diskvalificēts 1500 metru disciplīnas uzvarētājs korejietis Hvans Dehons, un tas latvietim deva iespēju startēt B finālā, lai cīnītos par piekto līdz devīto vietu. "Priekšsacīkstēs gāju uz startu, un bija iekšēji dusmas, biju sevī vīlies, ka iepriekšējās divas distances nesanāca tā, kā vēlētos. Arī ceturtdaļfinālā labi noslidoju, neskatoties uz to, ka ungāru sportists man startā nostājās ļoti tuvu. Atlika gaidīt līdz pēdējam aplim, lai veiktu apdzīšanu, kas ļāva tikt tālāk ar rezultātu," teicis Krūzbergs. Viņš ceturtdaļfinālā par pirkstgala tiesu pārspēja titulēto Ungārijas pārstāvi Šaoliņu Šāndoru Liu, kura jaunākais brālis Šoans Liu vēlāk triumfēja A finālā.

Iepriekš olimpiskajās šorttreka sacensībās Latvijas sportisti divreiz bija izcīnījuši desmito vietu. 2010. gadā Vankūverā to 1500 metru distancē paveica Haralds Silovs, kurš pēc tam pievērsās ātrslidošanai, bet pirms četriem gadiem Phjončhanā to 500 metros atkārtoja tobrīd 20 gadu vecais Roberts Zvejnieks.

Šorttreks. Olimpiskās sacensības Pekinā

500 m vīriešiem: 1. Š. Liu (Ungārija) 30,338, 2. K. Ivļevs (KOK) 40,431, 3. S. Dibuā (Kanāda) 40,669, 4. A. Ažgalijevs (Kazahstāna) 40,869, 5. P. Sigels (Itālija) nefinišēja; B fināls: 6. D. Vu (Ķīna) 41,157, 7. P. Sitņikovs (KOK) 41,217, 8. D. Ņikiša (Kazahstāna) 41,329, 9. R. Krūzbergs (Latvija) 41,465. Startēja 32

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gaida pēdējo papildinājumu

Eiropā spēlējošajiem izlases kandidātiem sezona klubos ir beigusies, un sastāvs sāk iezīmēties.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi