Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

2007. gada 1. ceturksnī Linstow tirdzniecības centri sasniedz apgrozījuma pieaugumu 19% apmērā

Šogad pircēji Linstow tirdzniecības centros par pirkumu tērējuši vidēji 6,25 latus 2007. gada 1. ceturksnī Linstow Center Management (LCM) apsaimniekotajos tirdzniecības centros (TC) Latvijā - Alfa, Mols, Origo, Dole apmeklētāji pirkumiem tērējuši par 19% jeb 8,0 miljoniem latu vairāk nekā pērn. Kopumā Alfa, Mols, Origo un Dole apgrozījums šajā laika posmā sasniedza 51,4 miljonus latu.

„Šī gada pirmo mēnešu dati liecina, ka straujš apgrozījuma pieaugums LCM apsaimniekotajos TC ir bijis gan tām preču grupām, kuras būtiskāk ietekmē Latvijas inflācijas rādītāja straujo pieaugumu - apaviem un apģērbiem, gan arī pārējām preču grupām. Tā piemēram, LCM TC ieņēmumi no apavu tirdzniecības pieauguši par 37%, savukārt apģērbiem pieaugums bijis 26%.

Tā kā pirkumu skaits nav audzis tikpat strauji, tas liek secināt, ka daļa apgrozījuma pieauguma ir izveidojusies uz preču cenas pieauguma (t.i. inflācijas) rēķina. Īpaši izteikti tas vērojams tādām preču grupām, kā pārtikai un ēdināšanas sektoram. Otrs būtisks faktors, kas ietekmējis apgrozījuma pieaugumu, ir vidējās pirkuma vērtības palielināšanās - pircēji izvēlas iegādāties aizvien dārgākas preces, kā arī iepērk, piemēram, produktus ilgākam laika periodam,” skaidro LCM tirdzniecības centru komercdirektore Evija Majevska.

2007. gada 1. ceturksnī LCM apsaimniekotos tirdzniecības centrus Latvijā apmeklēja par 3% cilvēku vairāk nekā šajā laika posmā pērn, kopumā tie ir 17,2 milj. cilvēku.

Katrs no tiem vidēji pirkumam tērējis 6,25 Ls. Dārgākus pirkumus cilvēki iecienījuši veikt TC Mols (vidēja pirkuma cena 10,60 Ls), t/p Alfa (9,30 Ls), Origo un jaunatvērtajā Galerijā Centrs (6,20 Ls).

Piektais Latvijā esošais LCM tirdzniecības centrs- Galerija Centrs pērn bija slēgts rekonstrukcijai, tādēļ šie dati norādīti atsevišķi, jo nav objektīvi salīdzināmi ar pērnā gada rādītājiem un pārējiem tirgus dalībniekiem.

Vienīgajā LCM apsaimniekotajā lielveikalā - Minska 2007. gada 1. ceturksnī bija vērojams apgrozījuma pieaugums 22 % apmērā, kā rezultātā ieņēmumi šajā laika periodā sasniedza 2 milj. Ls. Vidējā pirkuma summa lielveikalā Minska kopš pērnā gada ir pieaugusi par 70 santīmiem un 1. ceturksnī sasniedza 4,00 Ls.

Linstow Center Management ir nekustamā īpašuma apsaimniekotājs un attīstītājs pieciem tirdzniecības centriem (Alfa, Mols, GALERIJA CENTRS, Origo, Dole) un vienam lielveikalam (Minska) Latvijā, kā arī lielākajam tirdzniecības centram- Ülemiste Igaunijā. Kopējā LCM apsaimniekojamā tirdzniecības centru platība Latvijā ir 230.000 m2, bet visā Baltijā 275.000 m2. Kompānijas pašreizējās kopējās investīcijas Baltijā atvērto tirdzniecības centru segmentā sasniedz vairāk nekā 200 miljonus eiro.

Papildu informācija:
Aija Krūmiņa
LCM sabiedrisko attiecību konsultante,
Tālr.: 6511099; 7201460 E-pasts: [email protected]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Eleving Group IPO tuvojas noslēgumam

Otrdien, 8. oktobrī, noslēgsies Latvijā dibinātās finanšu tehnoloģiju uzņēmumu grupas Eleving Group sākotnējais publiskais akciju piedāvājums (IPO). Investori no Baltijas un Vācijas var parakstīties u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses