Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Aizbildinoties ar konkurenci, banku grupa "Nordea" prēmijās izmaksās 192 miljonus latu

Ziemeļvalstu un Baltijas banku grupa "Nordea" ceturtdien paziņoja, ka prēmijās par pagājušo gadu izmaksās 2,8 miljardus zviedru kronu (192 miljonus latu), norādot, ka prēmiju izmaksa ir nepieciešama, lai pateiktos labākajiem darbiniekiem par darbu un šādi atturētu viņus no pāriešanas uz citām finanšu kompānijām.

Pēc "Nordea" vadības pārstāvju uzskata, ja prēmijas netiktu maksātas, bankai rastos problēmas ar augstākā ranga speciālistu noturēšanu, jo pašlaik finanšu sektorā valda sīva konkurence par talantīgāko darbinieku piesaisti.

"Nordea" vadītāji Hanss Dālborgs un Kristians Klausens kopējā publikācijā laikrakstā "Dagens Nyheter" atzīst, ka prēmiju apmērs ir liels, taču tas, pēc viņu skaidrotā, esot jāskata kontekstā ar "Nordea" operacionālo peļņu, kas pērn pārsniegusi 30 miljardus zviedru kronu (divus miljardus latu).

Prēmijas tikšot maksātas "Nordea" darbiniekiem Zviedrijā, Dānijā, Somijā, Norvēģijā, Lielbritānijā, Vācijā, Luksemburgā, ASV un Singapūrā, vēstī aģentūra DPA. Plānoto prēmiju apmērs veido 10% no kopējiem "Nordea" tēriņiem personāla atalgojumam.

Iepriekš cita liela zviedru banka "Swedbank" paziņoja, ka nemaksās prēmijas par pagājušo gadu. Tomēr "Swedbank" atšķirībā no "Nordea" pagājušo gadu beidza ar milzīgiem zaudējumiem saistībā ar ekonomikas pagrimumu Baltijas valstīs.

Zviedrijas valdība ir piedraudējusi, ka ieviesīs stingrākus nosacījumus baņķieru prēmijām, ja izrādīsies, ka bankas nav sākušas ierobežot to apmērus arī pašreizējos ekonomiski grūtajos laikos.

"Nordea" vadība ir paudusi atbalstu lielā divdesmitnieka valstu (G20) un Eiropas Savienības ierosmei, kuras nolūks ir apkarot pārmērīgu un nepamatoti lielu prēmiju izmaksu, vēstī DPA.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pozitīvas vēsmas kreditēšanā

Eiropas Centrālās bankas (ECB) sāktā procentu likmju samazināšana un ekonomikas dalībnieku noskaņojuma stabilizēšanās Latvijā šovasar iezīmējusi nelielu aktivizēšanos kreditēšanā. Savukārt noguldījumu...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses