Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

Akciju sabiedrības „Latvijas valsts meži” apgrozījums šī gada pirmajā pusgadā - 75,7 miljoni latu

Zemkopības ministrija ir saņēmusi AS „Latvijas valsts meži” (LVM) padomes izvērtēto ziņojumu par LVM darbības rezultātiem 2007. gada pirmajā pusgadā.

Rezultāti rāda, ka LVM apgrozījums šī gada pirmajā pusgadā ir sasniedzis 75,7 miljonus latu. Galvenais uzņēmuma ieņēmumu avots ir pārdotā koksne. Tās apjoms pirmajā pusgadā sasniedzis 2,37 miljonus kubikmetru (m³), no kuriem 40% bez starpniekiem piegādāti Latvijas kokrūpniecības uzņēmumiem. Šis apjoms tikai nedaudz atpaliek no plānotajiem 2,42 miljoniem m³.

Lai nodrošinātu ilgtspējīgu meža apsaimniekošanu, daudz paveikts meža kopšanas un atjaunošanas darbos. Jaunaudžu kopšana veikta 8827 hektāru (ha) platībā, bet krājas kopšana – 9800 ha apjomā, iegūstot 0,489 miljonus m³. LVM pilnā apjomā ir izpildījuši plānotos meža stādīšanas apjomus 6,7 tūkstoši ha platībā. Papildus mākslīgajai meža atjaunošanai (stādīšanai), veikta arī meža platību dabīgā atjaunošana. Paveikto šajā jomā iecerēts apkopot rudenī.

Šogad 6 mēnešos realizēti 93% no visa plānotā gada stādu kopapjoma jeb 30,6 miljoni meža koku stādu, pie tam, liela daļa ārvalstīs, kur, tāpat kā Latvijā, tiek augstu vērtēti LVM izaudzētie meža stādi. Šogad LVM meža īpašniekiem realizējuši 9,8 miljonu stādu, t.sk. 1,3 miljonus Zviedrijā un Lietuvā.

Visbūtiskāk šādu apgrozījuma pieaugumu ietekmēja augstās cenas koksnes tirgū. To tāpat veicināja siltā ziema ne tikai Latvijā, bet arī citur Eiropā, kā arī Krievijas lēmums ievērojami paaugstināt izvedmuitu apaļkokiem. Bez tam lielāko daļu ieņēmumu veidoja apaļkoku sortimentu pārdošana.

Latvijas kokrūpnieki ir pozitīvi novērtējuši AS „Latvijas valsts meži” darbību un arvien vairāk pieprasa apaļkokus no valsts mežiem.


Informāciju sagatavoja:
Dagnija Muceniece
Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja
tālrunis: 7027070
[email protected]



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Eleving Group IPO tuvojas noslēgumam

Otrdien, 8. oktobrī, noslēgsies Latvijā dibinātās finanšu tehnoloģiju uzņēmumu grupas Eleving Group sākotnējais publiskais akciju piedāvājums (IPO). Investori no Baltijas un Vācijas var parakstīties u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses