Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

Aptauja: pensijas vecumā turīgākie iedzīvotāji vēlas turpināt strādāt, mazāk nodrošinātie - baudīt vecumdienas

Pensijas vecumā turīgākie iedzīvotāji vēlas turpināt strādāt, bet mazāk nodrošinātie - baudīt vecumdienas, sev neko neatsakot, liecina "Hansabankas" un "OMD Latvia" veiktā aptauja.

Pēc "Hansabankas" preses sekretāra Ivara Svilāna atzīmētā, pētījumā atklāts, ka pensijas vecumā turpināt strādāt vēlas 11% aptaujāto, turklāt visbiežāk šādu vēlmi izteikuši turīgākie respondenti - 25% ar augstiem ienākumiem (virs 500 latiem uz vienu ģimenes locekli) un pa 12% ar vidējiem ienākumiem 80-250 latu apjomā uz veinu ģimenes locekli vai vidēji augstiem 250-500 latu ienākumiem.

Svilāns arī norādīja, ka lielākā daļa jeb 62% iedzīvotāju pensijas gados vēlas baudīt vecumdienas, sev neko neatsakot, un, lai to varētu realizēt, jaunāka gadagājuma respondenti norāda, ka būtu gatavi laicīgi veidot uzkrājumus, bet vecākie - ka par iedzīvotāju nodrošināšanu vecumdienās jārūpējas valstij.

Aptaujā arī atklāts, ka 35% iedzīvotāju pensijas gados vēlas pievērsties kādam hobijam, 32% vēlas rūpēties par ģimenes locekļiem un dzīvot mājās, bet 30% vēlas ceļot ārpus Latvijas.

Lai nodrošinātu savas vecumdienas, 34% respondentu ir gatavi laicīgi veidot uzkrājumus, 24% - sekot sava pensijas kapitāla pieaugumam un veicināt to. Savukārt, jo gados vecāks respondents, jo biežāk atbildēts, ka par iedzīvotāju nodrošināšanu vecumdienās jārūpējas valstij, atzīmēja Svilāns, norādot, ka no 40% respondentu, kuri izvēlējušies šo variantu, 54% ir vecāki par 40 gadiem, 43% ir vecumā no 30 līdz 39 gadiem, 26% - 20 līdz 29 gadus veci un 16% - 15 līdz 19 veci jaunieši.

Lai piepildītu savas vēlmes par pensijas gadiem, kā būtiskāko 51% respondentu minēja vispārējo finansiālo drošību un 40% pietiekamus ikmēneša ienākumus. Šajā jautājumā būtiski atšķiras Rīgā un laukos dzīvojošo viedoklis - vairākums rīdzinieku (62%) norāda, ka būtiskākais ir vispārējā finansiālā drošība, savukārt laukos iedzīvotāji (62%) labprātāk vēlētos saņemt regulārus ikmēneša ienākumus, norādīja Svilāns.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Eleving Group IPO tuvojas noslēgumam

Otrdien, 8. oktobrī, noslēgsies Latvijā dibinātās finanšu tehnoloģiju uzņēmumu grupas Eleving Group sākotnējais publiskais akciju piedāvājums (IPO). Investori no Baltijas un Vācijas var parakstīties u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses