Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

Apvienojas Hansa Baltijas Izaugsmes un Hansa Austrumeiropas Akciju fondi

Ieguldījumu pārvaldes sabiedrība „Hansa Investment Funds” nolēmusi Hansa Baltijas Izaugsmes fondu pievienot Hansa Austrumeiropas Akciju fondam šā gada 2.augustā. Fondu apvienošanas galvenais mērķis ir sniegt labākus investīciju pakalpojumus ieguldītājiem. Apvienošanas rezultātā esošajiem Hansa Baltijas Izaugsmes fonda ieguldījumu apliecību turētājiem tiks emitētas Hansa Austrumeiropas Akciju fonda ieguldījumu apliecības proporcionāli to vērtībām.

Apvienošana saskaņota ar Igaunijas Republikas Finanšu uzraudzības iestādi (Finantsinspektsioon) un, atbilstoši likumā noteiktajai kārtībai, par to paziņots arī Latvijas Republikas Finanšu un kapitāla tirgus komisijai. Renārs Karašs,  a/s „Hansabanka” Investīciju produktu daļas vadītājs: „Hansa Baltijas Izaugsmes fonds ieguldītājiem bija piemērots Baltijas finanšu tirgu un ekonomikas attīstības sākuma posmā, kad biržas efektivitāte bija zema. Šobrīd - Baltijas kotētās obligācijas nepiedāvā faktiskajam riska līmenim atbilstošu ienesīgumu un reālās procentu likmes reizēm ir pat negatīvas. Līdz ar to Baltijas kotētās obligācijas nepiedāvā faktiskajam riska līmenim atbilstošu ienesīgumu.

Plaša investīciju portfeļa pārvaldīšana Baltijas valstīs ieguldītājiem rada ievērojamu likviditātes risku. Pirmkārt, investori, vai tas būtu liels mazu vai zems lielu investoru skaits, nevar izņemt savus ieguldījumus, neatstājot ietekmi uz tirgu un arī uz savu ieguldījumu vērtību. Otrkārt, šādas rīcības rezultātā cieš citi ieguldītāji. Turklāt pastāv arī būtisks risks, ka tirgu var pamest vairāki lieli uzņēmumi, kas vēl vairāk pasliktinātu vidi ieguldījumiem. Tieši tādēļ šis varētu būt īstais brīdis piedāvāt fonda investoriem kaut ko vērienīgāku.”

Tieši tādēļ šis varētu būt īstais brīdis piedāvāt fonda investoriem plašākas iespējas – ieguldījumus visā Austrumeiropā (protams, ir arī Baltijā), kuras ieguldījumu vidi Hansabanka eksperti lieliski izprot, ko pierāda arī starptautiskā atzinība. Līdz ar to fondam ir plašākas iespējas izvēlēties interesantākus un investoriem pievilcīgākus investīciju objektus. Pēdējo trīs gadu laikā Hansa Austrumeiropas Akciju fonda portfelī pastāvīgi ir bijušas arī vairākas Baltijas valstu pievilcīgākās akcijas.

Hansa Austrumeiropas Akciju fonds šobrīd ir viens pasaules vadošajiem fondiem, kas iegulda Austrumeiropā. Vadoties pēc datiem uz šā gada 31.maiju, fonda peļņa kopš darbības sākuma (2004.gadā) bija 214,9% jeb 43,7% gada procentu izteiksmē. Jūnijā fonds no prestižās ieguldījumu reitingu aģentūras “Morningstar” saņēma augstāko reitingu - 5 zvaigznes.

Apvienošanas rezultātā esošajiem Hansa Baltijas Izaugsmes fonda ieguldījumu apliecību turētājiem tiks emitētas Hansa Austrumeiropas Akciju fonda ieguldījumu apliecības proporcionāli abu fondu apliecību vērtībām. Pēc tam esošās Hansa Baltijas Izaugsmes fonda ieguldījumu apliecības tiks anulētas. Apmaiņas aprēķiniem tiks izmantotas fondu ieguldījumu apliecību neto vērtības (NAV) 1. augustā.

„Apvienošanās procesā pirkšanas un pārdošanas komisijas netiek piemērotas, ieguldītājiem nekādas izmaksas tas nerada. Naudas maksājumi apliecību turētājiem apvienošanās procesā netiks veikti, līdz ar ko darījumā netiks gūta ne peļņa, ne zaudējumi. Kas attiecas uz apliecību apmaiņu un citiem iespējamiem izdevumiem, kas radīsies saistībā ar apvienošanos, tos segs fonda pārvaldes sabiedrība „Hansa Investment Funds”,” apliecina R. Karašs..

Ieguldītājiem, kurus apmierina Hansa Austrumeiropas Akciju fonda ieguldījumu politika un darbība (detalizēta informācija pieejama hanza.net sadaļā Investors/Fondi) un kuri piekrīt turpmāk būt šī fonda apliecību īpašnieki, nekādas papildus darbības nav jāveic.

Ja tomēr kāds ieguldītājs nevēlas, lai viņam piederošās Hansa Baltijas Izaugsmes fonda ieguldījumu apliecības tiek automātiski aizvietotas, līdz 27.07.2007., plkst. 16:00 ir iespēja piederošās ieguldījumu apliecības pārdot vai apmainīt pret cita „Hansa Investment Funds” akciju vai sabalansētā fonda apliecībām bez komisijas maksas. Fonda apliecību pārdošanu vai maiņu varat veikt hanza.net sadaļā Investors/Fondi vai jebkurā AS „Hansabanka” filiālē.

Papildus informācija par apvienošanu pieejama, zvanot pa tālruni 7024555 (darba laiks no 08:00 līdz 20:00) vai sūtot e-pastu uz adresi: [email protected].

Apvienošanā iesaistīti:
Hansa Baltijas Izaugsmes fonda A apliecības; ISIN kods: EE0000001113
Hansa Baltijas Izaugsmes fonda E apliecības; ISIN kods: EE3600073300
Hansa Austrumeiropas Akciju fonda A apliecības; ISIN kods: EE3600010203
Hansa Austrumeiropas Akciju fonda E apliecības; ISIN kods: EE3600073326

Papildu informācija:
Ivars Svilāns,
AS „Hansabanka” preses sekretārs
tālr. 7444561; mob. 29454411  
e-pasts: [email protected]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Eleving Group IPO tuvojas noslēgumam

Otrdien, 8. oktobrī, noslēgsies Latvijā dibinātās finanšu tehnoloģiju uzņēmumu grupas Eleving Group sākotnējais publiskais akciju piedāvājums (IPO). Investori no Baltijas un Vācijas var parakstīties u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses