Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

Asociācija: Latvijas apdrošināšanas tirgus šogad varētu augt par 30-40%

Latvijas apdrošināšanas tirgus šogad varētu augt par 30-40%, intervijā aģentūras BNS biznesa informācijas portālam "Baltic Business Service" prognozēja Latvijas Apdrošinātāju asociācijas prezidents Juris Dumpis.

"Protams, visstraujāk pieaugs dzīvības apdrošināšanas tirgus. Pieaugums varētu būt līdz pat 70% salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu," viņš teica un atzina, ka cilvēki Latvijā sāk vairāk apzināties uzkrājošās dzīvības apdrošināšanas pakalpojuma nozīmi un arī valsts tam ir pretimnākoša, piešķirot nodokļu atlaides.

Dumpis norādīja, ka Latvijā ir viens no augstākajiem apdrošināšanas tirgus pieauguma tempiem Eiropas Savienībā (ES). "Ja mums tirgus pieauga par vairāk nekā 30%, kas ir viens no augstākajiem pieauguma tempiem Eiropas Savienības valstīs, tad pārējās valstīs tirgus ir palielinājies tikai par 4,8%. Uzkrājošā dzīvības apdrošināšana tur ir pieaugusi par 4,4%, mums tas cipars bija 46%. Visā Austrumeiropā dzīvības apdrošināšanas tirgus pieauga par 26%, bet Rietumos tikai par 4,3%," viņš stāstīja.

Viņš gan arī klāstīja, ka izmaksāto atlīdzības apjomu pieauguma tempi ir lielāki nekā parakstīto prēmiju kāpums. "Kopējās tendences liecina, ka izmaksāto atlīdzības apjomu pieauguma tempi ir lielāki nekā parakstīto prēmiju pieauguma tempi. No tā gan nevajag baidīties, jo tā tas ir visā pasaulē. Tā ir biznesa specifika. Savā ziņā tas pat ir labi, jo klienti saprot - nav tā, ka apdrošinātājs nelaimes gadījumā neko nemaksā," viņš teica.

Dumpis atzina, ka pašreiz nav iespējams precīzāk prognozēt, par cik varētu pieaugt izmaksāto apdrošināšanas atlīdzību apjoms, jo nav zināms, kāda būs situācija līdz gada beigām - vai būs kādas dabas katastrofas, lielas avārijas un citas nelaimes.

Pēc asociācijas datiem, Latvijas apdrošināšanas sabiedrības 2006.gadā apdrošināšanas prēmijas parakstīja 208,605 miljonu latu apjomā, kas ir par 35% jeb 53,898 miljoniem latu vairāk nekā 2005.gadā, bet atlīdzībās izmaksāja 96,367 miljonus latu - par 43% jeb 29 miljoniem latu vairāk nekā gadu iepriekš. Tostarp risku apdrošināšanas sabiedrību parakstīto prēmiju apjoms salīdzinājumā ar 2005.gadu pieauga par 32%, sasniedzot 182,015 miljonus latu, bet dzīvības apdrošināšanas sabiedrību - par 58% - līdz 26,59 miljoniem latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Eleving Group IPO tuvojas noslēgumam

Otrdien, 8. oktobrī, noslēgsies Latvijā dibinātās finanšu tehnoloģiju uzņēmumu grupas Eleving Group sākotnējais publiskais akciju piedāvājums (IPO). Investori no Baltijas un Vācijas var parakstīties u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses