Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

BaltCap izveido jaunu riska kapitāla fondu ar plānoto apjomu 100 miljoni eiro

BaltCap, vadošais riska kapitāla investors Baltijas valstīs, šodien paziņoja par BaltCap Private Equity Fund izveides pirmās fāzes noslēgšanos ar investīcijām paredzēto finansējuma apjomu 58 miljonu eiro. Otrās fāzes ietvaros ir plānots palielināt fonda kopējo izmēru līdz 100 miljoniem eiro.  Fonda līdzekļi tiks investēti vidēja izmēra uzņēmumos visās trīs Baltijas valstīs, koncentrējoties uz finansējumu esošo akcionāru izpirkšanai, kā arī investīcijām uzņēmumu attīstībai.
Fonda investoru vidū ir Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka, Eiropas Investīciju Fonds (saskaņā ar Eiropas Savienības “Konkurētspējas un inovāciju programmu”), Icebank, Erste Bank, divi Baltijas valstu pensiju fondi, kā arī citas Eiropas bankas, pensiju fondi un apdrošināšanas sabiedrības.
“Mēs esam priecīgi paziņot par jaunā BaltCap Private Equity Fund izveides pirmās fāzes noslēgšanos, un esam pateicīgi par uzticību, ko ir izrādījuši augsta līmeņa institucionālie investori no visas Eiropas, ieguldot līdzekļus mūsu fondā,” sacīja BaltCap investīciju menedžere Astra Neimane. “Jaunā fonda izveide ir lielisks sākums BaltCap attīstībai kā neatkarīgam uzņēmumam pēc tam, kad šī gada novembrī to pilnībā izpirka no iepriekšējiem īpašniekiem..”
"BaltCap pieredzējušās komandas ilgā un veiksmīgā darbība visās trīs Baltijas valstīs mums sniedz lielisku iespēju iesaistīties riska kapitāla jomā Baltijas valstīs, paziņoja Vahur Madisson, SEB Ühispank pensiju fondu pārvaldnieks.
BaltCap zināmāko investīciju vidū Latvijā ir tādi uzņēmumi kā: tirdzniecības ķēde DEPO, elektronikas ražošanas uzņēmums Hanzas Elektronika, industriālās tehnikas tirdzniecības uzņēmums Intrac, autodīleris Adam Auto, un mobilo telefonu tirdzniecības ķēde DT Mobile (Dual un Trodeks).
BaltCap Private Equity Fund turpinās līdzšinējo investīciju stratēģiju, kas ir bijusi veiksmīga BaltCap līdz šim pārvaldītajos fondos. Fonda līdzekļi tiks investēti inovatīvos vidēja izmēra uzņēmumos ar lielu izaugsmes potenciālu nākotnē, iegādājoties vairākuma vai nozīmīga mazākuma akciju daļu. Vidējā investīcija vienā uzņēmumā būs no 5 līdz 10 miljoniem eiro, un fonds koncentrēsies uz tādām industrijām kā: specializētā mazumtirdzniecība, biznesa pakalpojumu sniegšana, specializētā ražošana, celtniecība, kā arī telekomunikāciju un informācijas tehnoloģijas.
“Mēs ticam, ka šobrīd ir labvēlīgs brīdis investīcijām, un ka mūsu pieredze un vērtīgie kontakti Baltijas valstu reģionā nodrošinās ļoti spēcīgu platformu uzņēmumu izaugsmei. Mēs darbojamies kā uzņēmumu, kurā ieguldām investīcijas, ilgtermiņa partneris un aktīvi sniedzam uzņēmumam nepieciešamo atbastu tādās sfērās kā labāka uzņēmuma pārvaldes prakse, finansu menedžments, talantu piesaistīšana un uzņēmuma attīstība, kas var iekļaut uzņēmumu apvienošanos,” piebilda BaltCap investīciju menedžeris Jānis Skutelis.
Fakti par BaltCap:
BaltCap Management (“BaltCap”) ir vadošais riska kapitāla investors Baltijas valstīs, kas koncentrējas uz vidēja izmēra uzņēmumu finansēšanu to esošo akcionāru izpirkšanai, kā arī investīcijām uzņēmuma attīstībai.
BaltCap ir biroji visās trīs Baltijas valstīs un pieredzējusi 10 investīciju profesionāļu komanda.

Līdz šim BaltCap ir pārvaldījis trīs investīciju fondus ar kopējo finansējuma apjomu 70 miljoni eiro, un veicis investīcijas 35 uzņēmumos no kuriem 22 jau ir pārdoti.
BaltCap investīcijas Latvijā ir: DEPO, Hanzas Elektronika, Adam Auto, Intrac, Līgatnes Papīrfabrika, Microlink un SAF Tehnika, JLM Grupa, VLT, DT Mobile (Dual un Trodeks) un Amigo.
BaltCap ir Eiropas Riska Kapitāla asociācijas (EVCA) biedrs un Latvijas riska kapitāla asociācijas (LRKA) dibinātājs un biedrs.
Papildus informācijai griezties pie:
Dagnis Dreimanis
Partneris
BaltCap
Tel. +371 29253679
[email protected]
www.baltcap.com
Astra Neimane
Investīciju Menedžere
BaltCap
Tel. +371 29116680
[email protected]
www.baltcap.com
Jānis Skutelis
Investīciju Menedžeris
BaltCap
Tel. +371 26322009
[email protected]
www.baltcap.com
Aija Krūmiņa
Komunikāciju aģentūra / Edelman Affiliate
projektu vadītāja
K. Barona iela 13/15 Rīga, LV -1011
Tel.: 67201460
Fakss: 67201461
Mob.: 2 6511099
E-pasts: [email protected]
http://www.ka.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Eleving Group IPO tuvojas noslēgumam

Otrdien, 8. oktobrī, noslēgsies Latvijā dibinātās finanšu tehnoloģiju uzņēmumu grupas Eleving Group sākotnējais publiskais akciju piedāvājums (IPO). Investori no Baltijas un Vācijas var parakstīties u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses