Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Baltic International Bank peļņa pērn - 1,2 miljoni latu

Baltic International Bank piesaistīto noguldījumu apjoms 2011. gadā pieaudzis par 47%, kas ir viens no labākajiem rezultātiem Latvijas banku sektorā un ļāvis bankai nopelnīt 1,2 miljonus latu. Kopumā uz gada beigām privātpersonas un korporatīvie klienti bankā bija noguldījuši 195,9 milj. latu. Pieaugot depozītu apjomam, par 38% palielinājās bankas aktīvu apjoms, kas 2011.gada 31.decembrī sasniedza 232,5 milj. latu.

"Izvērtējot pagājušo gadu, mēs varam atzīmēt izaugsmi vairākās mums svarīgās pozīcijās - būtiski palielinājies klientu noguldīto līdzekļu apjoms, uzlabojusies bankas darbības efektivitāte. Situācijā, kad pasaules finanšu tirgos vērojamas zināmas svārstības, finanšu institūciju klienti īpašu uzmanību pievērš līdzekļu saglabāšanas jautājumiem, tādējādi mūsu sasniegtie rezultāti apliecina klientu uzticēšanos mums," bankas finanšu rādītājus komentē Baltic International Bank valdes priekšsēdētājas vietniece Nataļja Tkačenko.

Bankas kopējā peļņa 2011. gadā sasniedza 1,2 miljonus latu, būtiski pārsniedzot iepriekšējā gada rezultātu. Peļņas pieaugumu galvenokārt veicināja pamatdarbības ienākumu palielināšanās par 26%, ko savukārt ietekmējis komisijas naudas ienākumu kāpums par 53%.

Bankas kredītportfelis uzrādījis mērenu izaugsmi, palielinoties par 6%. Kopumā bankas izsniegto kredītu apjoms veido aptuveni ceturto daļu (26%) no bankas kopējiem aktīviem, kas atbilst tās konservatīvajai kredītpolitikai.

Bankas pamatkapitāls gada laikā palielinājies par 23% un 2011. gada beigās sasniedzis 20,8 miljonu latu līmeni. Tādējādi ir noslēdzies 2010. gadā bankas akcionāru uzsāktais pamatkapitāla palielināšanas process. Kapitāla pietiekamības rādītājs 2011. gadā sasniedza 17,9%.

Visa gada garumā īpaša uzmanība tika veltīta tādu pakalpojumu attīstībai, kā klientu aktīvu strukturēšana, kā arī nodokļu plānošana un juridisko konsultāciju sniegšana klientiem. Lai veicinātu minētā virziena attīstību, banka ir nodibinājusi meitasuzņēmumu SIA BIB Consulting.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses