Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Banku izsniegto kredītu apjoms audzis par 4,4%, noguldījumu - sarucis par 2,1%

Latvijas banku izsniegto kredītu apjoms audzis par 4,4 %, savukārt piesaistīto noguldījumu apjoms septembra beigās Latvijas bankās ir nedaudz sarucis - par 2,1%, liecina Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) apkopotie operatīvie dati par Latvijas banku darbību šā gada trešajā ceturksnī.

Straujāk - par 4,9% - pieauga privātuzņēmējiem izsniegto kredītu apjoms, savukārt mājsaimniecībām izsniegto kredītu apjoms audzis par 2%.

FKTK dati rāda, ka kopumā Latvijas banku sistēmā šajā periodā aktīvi ir pieauguši par 1,6%.

Latvijas banku peļņa šā gada trijos ceturkšņos bija 206 miljoni latu, un, salīdzinot ar iepriekšējā gada atbilstošo periodu, tas ir par 23% mazāk.

Ņemot vērā ekonomiskās attīstības lejupslīdes perioda tendences un nedrošo kredītu apmēra pakāpenisku pieaugumu, FKTK prognozē, ka līdz gada beigām uzkrājumu līmenim nedrošajiem kredītiem būtu jāsasniedz 2% no kredītu kopsummas. Bankas līdz šā gada septembra beigām bija izveidojušas uzkrājumus nedrošajiem kredītiem 0,86% apmērā no nebankām izsniegto kredītu kopsummas.

Lai novērstu situāciju, ka dažām bankām uzkrājumi nedrošiem kredītiem tomēr varētu būt nepietiekami, komisija veicot atkārtotas pārbaudes bankās un prasa palielināt uzkrājumu līmeni, ja tas nepieciešams.

Savukārt Latvijas banku kapitāla pietiekamības un likviditātes rādītāji ir stabili un pārsniedz normatīvos noteikto minimumu, norāda FKTK. Latvijas banku likviditātes rādītājs septembra beigās bija 49,1% pretstatā normatīvos noteiktajiem 30%, bet Latvijas banku sektora vidējais pašu kapitāla radītājs bija 12,3%, kamēr minimālā prasība ir 8%.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Eleving Group IPO tuvojas noslēgumam

Otrdien, 8. oktobrī, noslēgsies Latvijā dibinātās finanšu tehnoloģiju uzņēmumu grupas Eleving Group sākotnējais publiskais akciju piedāvājums (IPO). Investori no Baltijas un Vācijas var parakstīties u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses