Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Bērziņš drošs par eiro nākotni

Valsts prezidents Andris Bērziņš uzskata, ka Latvijai kā mazai valstij vienota Eiropas valūta ir noteikti nepieciešama. Intervijā laikrakstam Neatkarīgā prezidents pauž pārliecību, ka eiro ir droša nākotne.

"Mums kā mazai valstij – vienota Eiropas valūta ir noteikti nepieciešama. Lielas valstis var darīt, kā grib, tām kā lielām eksportētājvalstīm var būt izdevīga arī citāda situācija," laikrakstam teica A.Bērziņš. "Vācijas kanclere Angela Merkele ir teikusi, ka tie, kas ir pievienojušies Eiropas Savienībai, piecdesmit gadu laikā ir dzīvojuši mierīgi. Manuprāt, tas ir pats svarīgākais – miers. Pēc manas vizītes Afganistānā mana galvenā atziņa ir, ka miers ir pats svarīgākais. Ja tas ir, tad par visu pārējo var runāt un vienoties."

"Noliegt Eiropas Savienību un tās sasniegumus nebūtu loģiski. Tās kopējās valūtas uzturēšana prasīs zināmus valstu brīvības ierobežojumus. Bet, ja grib šajā savienībā atrasties, tad ar to ir jārēķinās. Tas ir kompromiss starp brīvību un stabilitāti. Ja gribi būt stabils, tad tev ir mazāk brīvības," sacīja prezidents.

Jautāts, vai viņš ir drošs par eiro nākotni, A.Bērziņš atbild: "Jā." Viņš gan piebilst, ka tas nenozīmē, ka Latvija 2014. gadā noteikti tiks uzņemta eirozonā. "Bet par to, ka Latvijai jātiecas uz eirozonas prasību, Māstrihtas kritēriju ievērošanu, tas ir noteikti. Man jāteic, ka Eiropā jau ir uzticības, nevis finanšu parādu krīze. Ja mēs paskatāmies uz Eiropas valstu parādiem, tie jau ir tikai par kapeiku lielāki, nekā bijuši iepriekš. Tie nav situācijas pasliktināšanās galvenais iemesls."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses