Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Olpha sociālās atbildības projekti izvirzīti prestižai starptautiskajai medikamentu ražotāju balvai

Latvijas zāļu ražotāja “Olpha” īstenotie sociālās atbildības projekti ir pamanīti un novērtēti pasaules līmenī. Uzņēmums ir izvirzīts 11. ikgadējai balvai “Global Generics and Biosimilars Awards” kategorijā “Korporatīvā sociālā atbildība”. Uzvarētāji tiks paziņoti 9. oktobrī Itālijas pilsētā Milānā.

Ekspertu žūrija atzinīgi novērtēja tādus “Olpha” īstenotos sociālos projektus kā stipendiju programmu jaunajiem ķīmijas un bioloģijas skolotājiem “Starp mums ir ķīmija!”, pūriņu sarūpēšanu Olaines novada jaundzimušajiem un citas atbalsta iniciatīvas, kuru mērķis ir uzlabot Latvijas iedzīvotāju veselību un labbūtību. Tāpat būtisks bija “Olpha” sniegtais atbalsts Ukrainas cilvēkiem. Līdz ar kara sākumu “Olpha” regulāri sadarbojas ar vairākām Ukrainas atbalsta organizācijām, ziedojot gan finanšu līdzekļus, gan noderīgas lietas. Tāpat novērtēta uzņēmuma sadarbība ar augstskolām, kā arī īstenotie zaļās enerģijas projekti un vides aizsardzības aktivitātes.  

““Olpha” kā sociāli atbildīga uzņēmuma mērķis ir sniegt savu ieguldījumu tajā, lai maksimāli uzlabotu cilvēku  dzīves kvalitāti. Primāri mēs to īstenojam, sniedzot iespēju mūsu pacientiem ar “Olpha” ražotajiem medikamentiem atgūt vai uzlabot veselību, vienlaikus uzņēmums uz savu ieguldījumu sabiedrības labklājības veicināšanā raugās daudz plašāk, tādēļ finansiāli, materiāli un dažādos citādos veidos īstenojot un atbalstot sociāli nozīmīgus projektus, kuru mērķis ir veicināt to, lai mēs visi dzīvotu labākā, laimīgākā un veselīgākā kopienā. Esam ļoti gandarīti, ka uzņēmuma ieguldījums un pūles ir novērtētas tik augstā starptautiskā līmenī!” gandarīts ir AS “Olpha” valdes priekšsēdētājs Juris Bundulis.

Līdztekus dažādiem sociālajiem projektiem, uzņēmums mērķtiecīgi ievieš videi draudzīgus risinājumus, kas pēdējo piecu gadu laikā ir ļāvis samazināt oglekļa radītās emisijas par 28,6%. Tāpat “Olpha” ir izveidoti atjaunojamās enerģijas avoti, kas veicina energoefektivitātes mērķu sasniegšanu. 2024. gada rudenī uzņēmuma teritorijā tika atklāts saules paneļu parks, kas nodrošinās līdz pat 40% no uzņēmuma patērētās elektroenerģijas gada laikā. Pašlaik norisinās arī darbs pie jaunas notekūdeņu sistēmas izveides.

Jāpiebilst, ka oktobra sākumā “Olpha” piedalīsies globālajā farmācijas izstādē “CPHI Milan”, kas no 8.-10. oktobrim norisināsies Itālijā, Milānā. Izstādes mērķis ir apvienot farmācijas nozares profesionāļus, uzņēmumus un organizācijas, lai veicinātu sadarbību, inovācijas, investīcijas un attīstību.

Dalība starptautiskajā izstādē ir daļa no uzņēmuma īstenotajām aktivitātēm, kuru mērķis ir iepazīstināt Rietumeiropas iedzīvotājus ar “Olpha” zīmolu un uzņēmuma ražotajiem medikamentiem, lai pēc iespējas ātrāk sasniegtu izvirzīto mērķi kļūt par vienu no top desmit Eiropas zāļu ražotājiem savās terapeitiskajās grupās.

“Olpha” ir viens no lielākajiem uzņēmumiem Baltijas valstīs ar 50 gadu pieredzi medikamentu un ķīmisko farmaceitisko produktu ražošanā. Uzņēmuma produktu klāsts nepārtraukti attīstās un paplašinās, šobrīd tajā ir 60 gatavās zāļu formas, 25 aktīvās farmaceitiskās vielas un vairāk nekā 20 starpproduktu. Galvenās terapeitiskās grupas ietver neiroloģiju, kardioloģiju, antibakteriālo terapiju, onkoloģiju, uroloģiju, kā arī medikamentus pret alerģiju un diabēta ārstēšanai. “Olpha” produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 60 valstīm un tai ir meitasuzņēmumi Francijā, Itālijā, Spānijā, Vācijā un Polijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses