Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

Eiro vērtība paceļas līdz jaunam rekordam - 1,4120 ASV dolāriem

Eiro kurss attiecībā pret ASV dolāru piektdien vienā tirdzniecības brīdī cēlās līdz kārtējam vēsturiskajam maksimumam - 1,4120 dolāriem, jo Amerikas nacionālā valūta nonāca zem pārdošanas spiediena saistībā ar prognozēm, ka Federālā rezervju sistēma (FRS) īstenos jaunus likmju pazeminājumus, norāda dīleri.

Eiropas Savienības kopējās naudas vērtība pārsniedza 1,41 dolāra līmeni pirmo reizi kopš tās izveidošanas 1999.gadā, reaģējot uz FRS brīdinājumu, ka situācija Savienoto Valstu hipotekārās kreditēšanas tirgū var pasliktināties.

"Apetīte uz dolāriem mazinās, jo izzūd cerības, ka likmju samazinājumi varētu atrisināt kredītu krīzi," sacīja "Sumitomo Mitsui Banking" analītiķis Daizuke Uno.

Analītiķi arī prognozē, ka tuvākajā laikā eiro vērtība, šķiet, celsies vēl augstāk.

FRS vadītājs Bens Bernanke ceturtdien paziņoja, ka ASV ekonomika un tirgi uz krīzi augsta riska hipotekāro kredītu tirgū reaģējuši daudzkārt negatīvāk par vispesimistiskākajām prognozēm.

Viņš arī brīdināja, ka kredītu krīzes augstākais punkts vēl nav aiz muguras, jo arvien vairāk mājokļu īpašniekiem Savienotajās Valstīs rodas grūtības ar aizdevumu atmaksu saistībā ar mainīgo procentlikmju pieaugumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Eleving Group IPO tuvojas noslēgumam

Otrdien, 8. oktobrī, noslēgsies Latvijā dibinātās finanšu tehnoloģiju uzņēmumu grupas Eleving Group sākotnējais publiskais akciju piedāvājums (IPO). Investori no Baltijas un Vācijas var parakstīties u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses