Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

EK piešķirtie 71,5 miljoni latu platjoslas tīkla infrastruktūras izveidei būs pieejami arī uzņēmējiem

Eiropas Komisijas (EK) piešķirtie 71,5 miljonu lati valsts atbalsta programmai platjoslas tīkla infrastruktūras izveidei būs pieejami arī uzņēmējiem, kuri savus pakalpojumus varēs sniegt, piedaloties VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) konkursā, informēja Satiksmes ministrijā (SM).

Projekta iesniedzējs būs LVRTC, kas nodrošinās arī privātā finansējuma piesaisti projektam, taču darbu veikšanai LVRTC izsludinās atklātu konkursu.

Ministrijā uzsver, ka "visi komersanti, kam būs atbilstoša pieredze un nepieciešamā kapacitāte, varēs iesniegt savus piedāvājumus, tādējādi arī viņiem būs pieejami programmā paredzētie ES fondu līdzekļi".

Jāatgādina, ka pēc programmas īstenošanas privātajiem komersantiem būs pieejams optiskā tīkla pieslēgums ātrgaitas interneta ierīkošanai. Tas būs iespējams no aptuveni 500 pieslēguma punktiem dažādās Latvijas vietās, kur iepriekš tas nebija iespējams. Tādējādi tiks veicināta kvalitatīva interneta ar ātrumu no 30 līdz 100 un vairāk megabitiem sekundē pieejamība arī ciematos un nomalēs, kā arī mazināta digitālā plaisa starp pilsētām un lauku teritorijām.

Valsts atbalsta programma Nākamās paaudzes elektronisko sakaru tīkls lauku teritorijām tiks īstenota divās kārtās. Pirmajā kārtā līdz 2015.gadam paredzēts izveidot vismaz 165 pieslēguma punktus, piesaistot Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzekļus 16,19 miljonu latu apjomā. Savukārt otro kārtu paredzēts īstenot līdz 2018.gadam, un finansējumu plānots piesaistīt Eiropas Savienības fondu nākamajā plānošanas periodā.

Paredzēts, ka projekta iesniedzējs būs LVRTC, kas nodrošinās arī privātā finansējuma piesaisti projektam. LVRTC izvēle nodrošinās vienlīdzīgu un nediskriminējošu piekļuvi platjoslas infrastruktūrai, lai privātie komersanti varētu piedāvāt pieslēguma pakalpojumus lietotājiem, notiktu optiskās infrastruktūras attīstība ilgtermiņā, kā arī tiktu veicināta ātrāka e-pakalpojumu un e-prasmju apguve.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses