Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

Ekonomisko un tirdzniecības attiecību veicināšana ir tikai aizsākums produktīvākai sadarbībai starp Latvijas un Krievijas nacionālajām darba devēju organizācijām

Šodien, 4.oktobrī, Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK), kā arī Viskrievijas darba devēju apvienības „Krievijas Rūpnieku un uzņēmēju savienība” (RSPP) un Krievijas Federācijas Tirdzniecības un rūpniecības palātu izveidoto Latvijas - Krievijas sadarbības padomju (LKSP) kopīgās sēdes ietvaros LDDK prezidents Vitālijs Gavrilovs tiksies ar RSPP prezidentu Aleksandru Šohinu.

Darba devēju organizāciju prezidenti pārrunās sabiedrībā aktuālus sociālās un ekonomiskās dzīves dienas kārtības jautājumus, kā arī abu organizāciju sadarbības perspektīvas. LDDK prezidents V.Gavrilovs ir pārliecināts, ka ‘’ekonomisko un tirdzniecības attiecību veicināšana ir tikai aizsākums produktīvākai sadarbībai abu organizāciju starpā:
- pirmkārt, lai nodrošinātu tādu tiesisko vidi un korporatīvo kultūru, kas ļautu darba devējiem īstenot efektīvāku cilvēkresursu politiku uzņēmumos un kāpinātu uzņēmējdarbības aktivitāti,
- otrkārt, lai nodrošinātu atbilstošu inovāciju politiku nacionālā līmenī, veidotu spēcīgus klasterus nozaru un reģionu līmenī,
- kā arī, treškārt, apmainītos ar informāciju par sasniegumiem izglītības sistēmas un zinātnes sasaistē ar uzņēmumu produktu un pakalpojumu attīstību iedzīvotāju vajadzībām.’’
Jāatzīmē, ka LDDK prezidents un ģenerāldirektore bija arī pirmā oficiālās BusinessEurope delegācijas sastāvā Krievijā 2006.gada februārī, lai vestu sarunas ar valsts un diplomātisko institūciju pārstāvjiem un paustu atbalstu Krievijas līdzdalībai Pasaules tirdzniecības organizācijā, veicinātu Eiropas vienotās ekonomiskās telpas izveidošanu un apzinātu Krievijas un ES ekonomiskās integrācijas perspektīvas.
Ikviens Latvijas uzņēmējs tiek aicināts pievienoties Latvijas un Krievijas darba devēju saimei un izmantot sinerģiju, ko sniedz LDDK un RSPP vienošanās - informācijas apmaiņa, atbalsts uzņēmējiem abu valstu tirgus apguvē un pārstāvība darba devēju interesēs dialogā ar valdībām un arodbiedrībām.

Abu organizāciju prezidenti apspriedīs organizāciju ieguldījumu jaunizveidoto Latvijas – Krievijas Sadarbības padomju darbā, lai kā to paredz Latvijas puses darbības nolikums:
1. sniegtu atzinumus par ekonomiskajiem un politikas dokumentiem, kas skar Latvijas - Krievijas ekonomisko sadarbību;
2. apkopotu informāciju par uzņēmējdarbības iespējām abu valstu starpā;
3. pārstāvētu Latvijas uzņēmējus ekonomisko attiecību veicināšanai ar Krieviju;
4. izstrādātu priekšlikumus un rekomendācijas Latvijas - Krievijas ekonomisko attiecību veicināšanai;
5. piedalītos un atbalstītu Latvijas un Krievijas sadarbību veicinošas likumdošanas un normatīvo aktu apspriešanā un izstrādāšanā.


Par LDDK
Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) ir lielākā darba devēju intereses pārstāvošā organizācija uzņēmējdarbības vides uzlabošanas, izglītības, nodarbinātības, sociālās drošības, veselības aprūpes, darba tiesību un darba aizsardzības jomās. LDDK apvieno 35 Latvijas tautsaimniecībā ievērojamas darba devēju organizācijas - nozaru, reģionālās un profesionālās asociācijas un federācijas, kā arī uzņēmumus, kuros strādā virs 50 darbiniekiem. LDDK biedri nodarbina vairāk kā 30% no Latvijas darbaspēka.
LDDK ir sociālais partneris Saeimai, Ministru kabinetam un Latvijas Brīvo arodbiedrību savienībai nacionālā līmenī. LDDK veicina sociālā dialoga izveidi pašvaldībās ar trīspusējo konsultatīvo padomju starpniecību. LDDK ir pārstāvēta nacionāla līmeņa komisijās un padomēs, tai skaitā NTSP (Nacionālās trīspusējās sadarbības padome un tās apakšpadomes), tādējādi nodrošinot uzņēmēju viedokļa pārstāvniecību un līdzdalību LR normatīvo aktu izstrādē un pozīciju sagatavošanā ES.
Starptautiski LDDK ir pārstāvēta Starptautiskajā darba devēju organizācijā (IOE), Eiropas Biznesa konfederācijā (BUSINESSEUROPE), kas ir nozīmīgākais Eiropas uzņēmēju interešu pārstāvis ES institūcijās. LDDK novērotāja statusā piedalās Uzņēmējdarbības un rūpniecības konsultatīvajā padomē (BIAC) pie Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD).
Sīkāka informācija www.lddk.lv

Kontaktpersona:
Agnese Alksne, LDDK korporatīvās pārvaldes eksperte
Tālr.: 7325169, e-pasts: [email protected]




Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Eleving Group IPO tuvojas noslēgumam

Otrdien, 8. oktobrī, noslēgsies Latvijā dibinātās finanšu tehnoloģiju uzņēmumu grupas Eleving Group sākotnējais publiskais akciju piedāvājums (IPO). Investori no Baltijas un Vācijas var parakstīties u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses