Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Elektronisko iepirkumu sistēmā šogad iegādātas preces jau par 6,5 miljoniem latu

Valsts un pašvaldību iestādes šā gada pirmajos mēnešos Elektronisko iepirkumu sistēmā (EIS) iegādājušās preces par 6,5 miljoniem latu, kas divas reizes vairāk nekā pagājušajā gadā.

Pērn pirmajos piecos mēnešos EIS apgrozījums bija 3,85 miljoni latu, informē Valsts reģionālās attīstības aģentūras pārstāve Ilze Telica.

Kopumā šā gada piecos mēnešos valsts un pašvaldības iestādes veikušas 16 480 pasūtījumus. Visvairāk iestādes iegādājušās kancelejas, saimniecības preces un biroja papīru. Vispopulārākā prece bijusi A4 mapes ātršuvēji - iegādātas 42 946 vienības 2940 latu vērtībā.

Pēc izlietotā finansējuma vislielāko apgrozījumu EIS veido datori, datoru piederumi un serveru tehnika. Šīs preces iegādātas gandrīz 4,2 miljonu latu apmērā. Datoru un servertehnikas preču grupā apgrozījums pieaudzis par 75%.

Otrā populārākā preču grupa EIS pirmajos mēnešos bija medikamenti un medicīnas preces - šajā grupā kopējais apgrozījums sasniedzis 1,5 latus. Savukārt trešā vispopulārākā preču grupa bijusi irtoneri, kas veido 0,7 miljonu latu apgrozījumu.

Visvairāk apgrozījums šogad salīdzinājumā ar pagājušā gada pirmajiem pieciem mēnešiem ir pieaudzis standarta programmatūras grupā - par 104%. Bet vismazākais apgrozījuma pieaugums fiksēts biroja papīra un kancelejas preču grupā - par 44%. Kopumā apgrozījums visās preču grupās EIS pieaudzis par 68%.

EIS preču iegādei izmanto kopumā 360 valsts un pašvaldību iestādes, no tām 42 iestādes EIS iepirkušās pirmo reizi. EIS preces piedāvā 116 uzņēmumi.

EIS apgrozījums pērn bija 13 373 591 lats. Veicot cenu izpētes un salīdzināšanas pētījumu, secināts, ka 2011.gadā EIS nodrošinājuši 3 482 365 latu lielu ietaupījumu valsts un pašvaldību iestādēm - 3 023 000 latu tiešais ietaupījums (cenu starpība EIS katalogā un preču vairumtirdzniecībā), 459 165 lati - netiešais jeb administratīvo izdevumu ietaupījums, rīkojot iepirkuma procedūru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses