Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

FOTO: Repše Čehijas prezidentam stāsta par Latvijas ekonomikas atkopšanos

Finanšu ministrs un Ministru prezidenta pienākumu izpildītājs Einars Repše (JL) piektdien tikās ar Čehijas prezidentu Vāclavu Klausu, kas divu dienu oficiālā vizītē ir ieradies Latvijā. Tikšanās laikā pārrunāta ekonomiskā situācija Latvijā, un E.Repše vērsis uzmanību uz to, ka Latvijas tautsaimniecība, neskatoties uz ekonomiskajām grūtībām, sāk pamazām atkopties.

Par to, pēc viņa vārdiem, liecina nodokļu plāna izpilde, kā arī tas, ka salīdzinājumā ar 2009. gada pēdējo ceturksni šā gada pirmajā ceturksnī ekonomika palielinājusies par 0,3%. "Tas ir pirmais ceturkšņa pieaugums pēc astoņiem secīgiem ceturkšņiem ar iekšzemes kopprodukta (IK) samazinājumu," norādījis E.Repše.

Tāpat E.Repše informējis V.Klausu par valsts fiskālās politikas īstenošanu. Latvijas iecere ir pakāpeniska valsts budžeta konsolidācija 2011.-2012.gadā, paredzot 2011.gadā sasniegt deficīta līmeni 6% no IK un 2012. gadā – 3% no IK, tā izpildot Māstrihtas kritērijus. "Pašlaik tiek veikti pēdējie precizējumi pie makroekonomiskās attīstības scenārija 2011.gadam, kurā rūpīgi tiek vērtēta nākamā gada ekonomikas situācija, iespējamie nodokļu ieņēmumi un citas pozīcijas, un, balstoties tikai uz šīm prognozēm un aprēķiniem, tiks pieņemts lēmums par nākamā gada budžetā nepieciešamajiem fiskālās konsolidācijas pasākumiem," klāsta ministrs.

Kā liecina iepriekš FM sniegtā informācija, Čehija ir viens no starptautiskajiem aizdevējiem, kas kopā ar ERAB un Poliju Latvijai aizdod 400 miljonus eiro. E.Repše pateicies prezidentam par Čehijas sniegto atbalstu Latvijas tautsaimniecībai.

Papildu divpusējās tikšanās laikā tika apspriesta abu valstu kopējā sadarbība ekonomikā, Eiropas Komisijas priekšlikums ciešākai ekonomikas politikas koordinācijai Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu starpā, kā arī finanšu tirgu uzraudzība ES.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses