Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

Gada notikumu Tops apdrošināšanas nozarē: If Latvia skatījums

If Latvia 2007.gada notikumu TOP
  1. Februārī If Latvia kā pirmā apdrošināšanas sabiedrība Latvijā ieviesa interneta apdrošināšanas sistēmu If Online. 24/7/365 režīmā If Online ir iespējams iegādāties ceļojumu, īpašuma, tai skaitā iedzīves un civiltiesiskās apdrošināšanas polises, apmaksai izmantojot hanzanet sistēmu vai maksājumu kartes, un polisi saņemot elektroniski - e-pastā. Bet no jūlija sistēma tikusi papildināta ar OCTA polišu pieteikumu un apmaksu interneta vidē, kā arī iespēju If klientiem pieteikt KASKO negadījumus, nedodoties uz apdrošinātāja biroju.
  2. Gada laikā vidēji ik mēnesi par 30% palielinās If Online parakstīto apdrošināšanas prēmiju apjoms. 40% If Online klienti ir jauni If klienti.

  3. 27.septembrī Saeimas akceptu saņēma gada sākumā If Latvia un e-lietu ministrijas ierosinātie grozījumi likumā par OCTA, kas atļaus nākošgad izdot un lietot satiksmē e-OCTA polises.
  4. LTAB veiktais pētījums liecina, ka 70% auto īpašnieku atbalsta e-polises ieviešanu, un 80% no tiem labprāt OCTA iegādātos internetā.

  5. 29.novembrī If Online apdrošināšanas sistēma saņēma LIKTA balvu „Platīna Pele ‘2007” nominācijā Biznesa attīstība un e-komercija.
  6. Šobrīd If Latvia ir vienīgā apdrošināšanas sabiedrība, kas piedāvā iegādāties piecu veidu apdrošināšanas polises, un vienīgā, kas pieņem atlīdzību pieteikumus internetā.

  7. Latvijas Apdrošināšanas brokeru asociācija (LABA) piešķīrusi If Latvia augstāko novērtējumu starp nedzīvības apdrošināšanas kompānijām apkopotajā apdrošinātāju reitingā. Šis novērtējums ir nozīmīgs gan kā profesionāļu, gan kā klientu novērtējums If darbībai kopumā.

If Latvia plāni 2008.gadā

2008.gadā If Latvia viena no prioritātēm būs IT produktu attīstība atbilstoši mūsdienu patērētāja prasībām, rodot iespēju ar vien vairāk apdrošināšanas veidu klientiem pieteikt atlīdzības negadījumiem interneta vidē.

Vienlaikus If Latvia plāno saglabāt līderpozīcijas darbības efektivitātes ziņā, samazinot darbības izdevumu rādītāju (Cost Ratio) jeb izdevumu rādītāju pret nopelnītajām prēmijām. Tādējādi varēsim piedāvāt labāku cenas un kvalitātes attiecību saviem klientiem, jo mazāka būs tā apdrošināšanas prēmijas daļa, kas sedz apdrošināšanas darbības uzturēšanu.

Risku apdrošināšanas nozares 2007.gada notikumu TOP

Andris Morozovs, If Latvia valdes priekšsēdētājs, vērtē: „Kopumā apdrošinātāju skrējiens pēc apjomiem šogad ir bijis saprātīgāks kā 2006.gadā, jo rentabilitāti lielākajai daļai apdrošinātāju ir izdevies uzlabot. Tas ir būtiski, jo klientam drošs apdrošināšanas pakalpojumu sniedzējs var būt tikai finansiāli stabils spēlētājs, kurš prot pārvaldīt pieņemtos riskus, un tādējādi, iestājoties apdrošināšanas gadījumam, vienmēr būs spējīgs segt saviem klientiem radušos zaudējumus.”

  1. Apdrošināšanas nozares likumdošanas sakārtošana un e-apdrošināšanas veicināšana – sākot ar likuma „Par apdrošināšanas līgumu” grozījumiem, kas kopš februāra pieļauj apdrošināšanas līgumu slēgšanu ar distances saziņas līdzekļu palīdzību; grozījumiem likumā par OCTA, kas pieļauj nākotnē izdod un lietot satiksmē e-OCTA polises. Tādējādi apdrošināšanas pakalpojumi kļūs pieejamāki, un, iespējams, arī vieglāk saprotami iedzīvotājiem.
  2. Būtiski arī FKTK ierosināto grozījumu apstiprināšana likumā par Apdrošināšanas un pārapdrošināšanas starpniekiem, kas veicina konkurenci starp apdrošināšanas starpniekiem un paplašina izvēles iespējas klientiem, kas ērtības mudināti izvēlas apdrošināšanas polises pirkt bankās.

  3. Patīkami, ka 2006.gada karstā tēma – Saskaņotais paziņojums šogad ir kļuvis pašsaprotama lieta autovadītājiem, kas liecina, ka iedzīvotāju izpratne par apdrošināšanu un to, kā rīkoties, ja noticis negadījums, pieaug. Pateicība pienākas arī Ceļu policijai, kas negadījumu vietās ir veikusi saskaņoto paziņojumu popularizēšanu un izskaidrojošo darbu. Rezultātā vairs nav nepieciešamas plašas un skaļas kampaņas saskaņoto paziņojumu izmantošanas veicināšanai.
  4. 12. maijā stājas spēkā MK noteikumi par publisko pasākumu organizatora Civiltiesiskās atbildības obligāto apdrošināšanu, kas ne vien sekmē šī apdrošināšanas veida izpratni, bet sekojot apdrošinātāja rekomendācijām tiek paaugstināts drošības līmenis gan pasākumiem, kuros piedalās līdz 100, gan vairāki tūkstoši apmeklētāju.
  5. Inflācija, kas aizejošajā gadā ir trāpījusi apdrošinātājiem ir daudz lielāka, jo inflācija medicīnas, būvniecības un auto remontu nozarēs ir daudz augstāka par valstī vidējo inflācijas rādītāju.

Risku apdrošināšanas nozares attīstība 2008.gadā:

Andris Morozovs, If Latvia valdes priekšsēdētājs, prognozē:

„Nākamā gada uzdevums risku apdrošinātājiem būs strādāt pie darbības efektivitātes, lai inflācijas radītais spiediens nebūtu pilnībā jāatspoguļo pakalpojumu cenas pieaugumā patērētājiem.

Vienlaikus apdrošinātāji un to klienti arvien vairāk novērtēs IT risinājumus un e-apdrošināšanas priekšrocības inflācijas un trūkstošā darbaspēka spiediena apstākļos.

Līdz šim sevi Latvijas tirgū vēl nepieteikuši ārvalstu investori svārstīsies starp kārdinājumu un interesi, ko par Latviju radījis straujais makroekonomikas un apdrošināšanas tirgus pieaugums, un melnajām Latvijas ekonomikas attīstības prognozēm, ar ko šobrīd piesātināta ārzemju prese un analītiskie informācijas resursi. Visticamāk jauni nosaukumi vai izmaiņas esošo spēlētāju nosaukumos arī nākamajā gadā būs vērojami Latvijas apdrošināšanas tirgū.

2007. gadā vislielāko tirgus pieaugumu radīja tieši pieaugums abos transporta apdrošināšanas veidos. Nākamajā gadā, visticamāk, pieauguma tempi dažādās produktu līnijās izlīdzināsies, jo straujajam šī gada pieaugumam nav ilgtspējīgas iespējas saglabāties. Tā vietā visiem Latvijas iedzīvotājiem gribētos novēlēt nākamajā gadā vairāk padomāt par sevi, ne tikai par saviem spožajiem „dzelzs rumakiem”.”

Par If Latvia:

If ir lielākais riska apdrošinātājs Ziemeļeiropas valstīs, kas kopumā apkalpo aptuveni 3,8 miljonus klientu. Latvijā If darbojas kopš 1998. gada un piedāvā pilnu riska apdrošināšanas pakalpojumu klāstu gan privātpersonām, gan uzņēmumiem. If Latvia ir pirmais apdrošinātājs, kas Latvijā piedāvā iegādāties apdrošināšanas polises un pieteikt KASKO negadījumu internetā, If Online sistēmā. „If Latvia” AAS 2006. gadu noslēdza ar peļņu LVL 348 384 un sasniedza ievērojamu apgrozījuma pieaugumu 31,4% apmērā salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu.

Tuvākai informācijai:

Līga Lētiņa,

If Latvia Komunikāciju vadītāja

Tālr. 67 094 755

e-pasts: [email protected]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Eleving Group IPO tuvojas noslēgumam

Otrdien, 8. oktobrī, noslēgsies Latvijā dibinātās finanšu tehnoloģiju uzņēmumu grupas Eleving Group sākotnējais publiskais akciju piedāvājums (IPO). Investori no Baltijas un Vācijas var parakstīties u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses