Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

"GE Money Bank" zaudējumi pirmajā pusgadā - Ls 1,9 miljoni

Šā gada pirmajā pusgadā "GE Money Bank", kas iepriekš darbojās ar nosaukumu "Baltic Trust Bank", strādāja ar 1,9 miljonu latu zaudējumiem, liecina neauditētie dati, par kuriem banka paziņojusi Rīgas Fondu biržā.

Pamatojoties uz ievērojamām šī gada investīcijām, arī gadu kopumā"GE Money Bank" neplāno noslēgt ar peļņu

Kā skaidro banka, tās finanšu rādītājus gada pirmajā pusē ietekmēja vairāki notikumi. Bankai šogad ir izveidota jauna darbības stratēģija, kas paredz fokusēties uz darbību vietējā tirgū un atteikties no darbības noteiktos segmentos, kas līdz šim bija nodrošinājuši būtisku komisijas un citu pamatdarbības ienākumu daļu. Tādēļ gada pirmā pusgada neto procentu ienākumi saglabājušies iepriekšējā līmenī, bet neto pamatdarbības ienākumi samazinājušies par 6% salīdzinājumā ar 2007.gada pirmo pusgadu.

Tāpat šogad liela uzmanība tiek veltīta uzņēmuma iekšējās funkcionalitātes uzlabošanai, jaunu funkciju izveidei, organizatoriskās struktūras pārveidei un investīcijām personālā. 2008.gada pirmajos sešos mēnešos darbu uzsākuši 134 jauni darbinieki. Saistībā ar šiem procesiem salīdzinājumā ar 2007.gada pirmo pusgadu personāla izmaksas pieaugušas par 40%, bet salīdzinājumā ar 2007.gada beigām - par vidēji 15%.

Savukārt nozīmīgākā bankas investīcija 2008.gada pirmā pusgada laikā bija zīmola maiņa no "Baltic Trust Bank" uz "GE Money Bank" un filiāļu tīkla reorganizācija, kas turpināsies arī otrajā pusgadā. Šo un augstākminēto darbību rezultātā administratīvās izmaksas kopumā pieaugušas par 33% salīdzinājumā ar 2007.gada pirmo pusgadu.

Nozīmīga ietekme uz finanšu rādītājiem 2008.gada pirmajā pusgadā bija uzkrājumu veidošana kredītportfelim. Ņemot vērā patreizējo ekonomisko situāciju Latvijā, banka apzināti veidojot lielus uzkrājumus kredītportfelim. Rūpīgi izvērtējot potenciālos nākotnes riskus, banka samazinājusi kredītportfeli, kas īstermiņā radīja zaudējumus, lai pasargātu sevi no potenciāli lielākiem nākotnes zaudējumiem.

Bankas klientu vidū ir 139 000 fizisko personu un 7000 juridisko personu. Salīdzinājumā ar 2007.gada beigām klientu skaits ir pieaudzis par 7%.

Bankas koncerna sastāvā darbojas arī IPS "GE Money Asset Management" un a/s "GE Money Atklātais pensiju fonds". 2.līmeņa pensiju plānu kopējais apjoms 2008.gada jūnija beigās sasniedza 3,18 miljonus latu, 3.līmeņa pensiju plānu apjoms - 0,24 miljonus latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Eleving Group IPO tuvojas noslēgumam

Otrdien, 8. oktobrī, noslēgsies Latvijā dibinātās finanšu tehnoloģiju uzņēmumu grupas Eleving Group sākotnējais publiskais akciju piedāvājums (IPO). Investori no Baltijas un Vācijas var parakstīties u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses