Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

"General Electric" par 25 miljoniem latu palielina "Ge Money Bank" pamatkapitālu

Lai Latvijas noguldītājiem sniegtu papildu drošību un uzticamību bankai šajā ekonomikas ciklā un nodrošinātos pretnākotnes ekonomikas izaicinājumiem, General Electric (GE) nolēmusi savam Latvijas meitas uzņēmumam GE Money Bank palielināt pamatkapitālu par 25 miljoniem latu, liecina paziņojums Rīgas Fondu biržā.

Tas tiks izdarīts tuvāko četru mēnešu laikā.Kapitāls tiks piešķirts divās daļās, un pirmā no tām septiņu miljonu latu apmērā kā subordinētais kapitāls, jau ir saņemta. Lēmums par otro daļu vēl oficiāli jāapstiprina akcionāru sapulcē janvāra sākumā, kur GE pārstāv 99,9%. Pēc kapitāla palielināšanas _GE Money Bank _kapitāla pietiekamības rādītājs tiek prognozēts 20% robežās, kas gandrīz divas ar pusi reizes pārsniedz Finanšu un kapitāla tirgus komisijas noteikto normatīvu. Savukārt likviditātes rādītāju banka uztur virs 40% (normatīvs ir 30%) un bankas likviditāti nodrošina arī pieejamība ilgtermiņa kredītlīnijai GE, kas ir tikpat liela, cik depozītu bāze, norāda banka.Paziņojumā tiek norādīts, ka _GE Money Bank_ ir labākās pozīcijās nekā citas bankas Latvijā, jo finansējumu gūst nevis no citas bankas, bet no daudznozaru korporācijas GE ar augstāko drošības pakāpi - AAA kredītreitingu.

Šogad GE Money Bank nolēmusi deviņus miljonus latu novirzīt uzkrājumiem un līdz ar to kopējais uzkrājumu apjoms gadā veido 12 miljonus latu, kas ir vairāk nekā 5% attiecībā pret kredītportfeli. 2008.gads GE Money Bank ir bijis arī divu uzņēmumu integrācijas un nākotnes investīciju gads, tādējādi banka plāno noslēgt gadu ar 16 miljonu latu zaudējumiem.

"Nākamais gads pēc visu ekonomistu prognozēm solās būt sarežģīts un kredītportfeļa kvalitāte pasliktināsies visām bankām, bet mēs esam gatavi arī tam. Mēs turpināsim kreditēšanu, bet daudz piesardzīgāk, nākamgad lielāku uzmanību pievērsīsim noguldījumu produktu īpatsvara palielināšanai un turpināsim aktīvo uzkrājumu veidošanas politiku," komentā GE Money Latvijas uzņēmumu grupas vadītājs Dmitrijs Cimbers.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses