Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 7. oktobris
Daumants, Druvvaldis

Iedzīvotāji vēlas, lai ieguldījumu peļņa pārsniedz inflācijas līmeni

Jau otro gadu SEB Unibanka “60 minūšu” konsultāciju kampaņas ietvaros palīdz iedzīvotājiem rast sev piemērotāko uzkrājumu veidu šo produktu plašajā klāstā. Vairāk kā 60% kampaņas dalībnieku vēlētos, lai viņu uzkrājumu peļņa būtu augstāka par inflācijas līmeni. To interesentu skaits, kas vēlējās saņemt konsultācijas, šogad audzis gandrīz divtik, salīdzinot ar 2006. gadu, proti, kampaņas laikā tika saņemti 1305 pieteikumi no SEB Unibankas un citu banku klientiem.

“Ne vienmēr cilvēkam pietiek ar 24 stundām diennaktī. Dažkārt labas domas un ieceres paliek nerealizētas, jo visam patiesi nepietiek laika! Tostarp arī man un klientiem. Taču, rūpīgi plānojot savu laiku, ir iespējams rast 60 minūtes, kurās uzzināt par dažādiem ieguldījumu veidiem un atrast sev vispiemērotāko risinājumu atkarībā no ieguldījuma mērķa, termiņa un finansiālajām iespējām. Esmu gandarīts, ka klienti novērtē mūsu veikumu viņu labā un vairo savu labklājību ar SEB Unibankas palīdzību,” komentē SEB Unibankas vecākais vice-prezidents Ainārs Ozols.

Viens no pozitīvākajiem faktiem, kas atklājās kampaņas laikā, ir tas, ka par uzkrājumiem sāk interesēties aizvien jaunāki cilvēki. Ja pērn kampaņas dalībnieku vidējais vecums bija 48 gadi, tad šogad tas jau ir 37 gadi. Aizvien aktīvāk domāt par finansiāli drošāku nākotni sāk sievietes: ja pērn 36% no kampaņas dalībniekiem bija daiļā dzimuma pārstāves, tad šogad viņas jau sastāda 42%. Savas zināšanas par ieguldījumiem kā vidējas novērtēja 41%, kā minimālas - 33%, labas - 20%, bet par ekspertiem sevi atzinuši 2% no konsultāciju saņēmējiem. Uz jautājumu, cik lielu risku esat gatavs uzņemties, ieguldot naudu, lielākā daļa kampaņas dalībnieku, 67%, atbildējuši, ka vidējo risku, augstam riskam ir gatavi 8%, bet zemam - 20%.

Pieprasītāko ieguldījumu produktu sarakstā līderpozīcijas ieņem ieguldījumu fondi, strukturētie depozīti un dzīvības apdrošināšana ar uzkrājumu, kā arī tāds īstermiņa ieguldījumu produkts kā Latu rezerves fonds, un arī tradicionālie depozīti. Pozitīvi vērtējams arī tas, ka ar katru gadu klienti kļūst arvien izglītotāki un investīcijām biežāk izvēlas ne tikai tradicionālos depozītus, bet arī daudz progresīvākus ieguldījumu veidus, kā arī ir gatavi uzņemties lielāku risku ar mērķi nodrošināt lielāku ienesīgumu savam uzkrājumam. Savukārt, kā vēlamo ieguldījumu termiņu puse no „60 minūšu” dalībniekiem izvēlas 1-3 gadus.

Tāpat kā pērn cilvēkiem visizdevīgākais pieteikšanās veids ir bijis internets – 53% interesentu konsultācijām pieteikušies elektroniski, tie bija cilvēki, kuriem vidēji ir 32 gadi. Pozitīvi vērtējama ir arī reģionos dzīvojošo cilvēku aizvien pieaugoša interese par ieguldījumu veidiem: ja pērn tie bija 30% no kampaņas dalībniekiem, tad šogad jau 36%.

SEB grupa ir Ziemeļeiropas finanšu institūcija, kas sniedz bankas pakalpojumus 400 tūkstošiem uzņēmumu un institucionālo klientu un 5 miljoniem privātpersonu Skandināvijā, Baltijas valstīs, Vācijā, Polijā, Ukrainā, Krievijā un ir starptautiski pārstāvēta vēl 10 valstīs. Vairāk par SEB grupu: www.sebgroup.com.

Papildu informācijai:
Agnese Gribuste, Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja – 67779978, 29149306 [email protected]
Vairāk par SEB Unibankas grupu: www.seb.lv
SEB Unibankas jaunākās ziņas mobilajā telefonā: seb.lv/wap

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Eleving Group IPO tuvojas noslēgumam

Otrdien, 8. oktobrī, noslēgsies Latvijā dibinātās finanšu tehnoloģiju uzņēmumu grupas Eleving Group sākotnējais publiskais akciju piedāvājums (IPO). Investori no Baltijas un Vācijas var parakstīties u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses