Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

Kargins: Latvijas banku tirgū jauniem dalībniekiem ir minimālas iespējas

Latvijas banku tirgū jauni dalībnieki var ienākt, taču viņu izaugsmes iespējas ir minimālas, intervijā aģentūras BNS biznesa informācijas portālam "Baltic Business Service" atzina "Parex bankas" valdes priekšsēdētājs Valērijs Kargins.

"Lai šajā tirgū iegūtu savu daļu, ir tikai viens paņēmiens - pievienot vai nopirkt banku, kura jau te strādā," viņš stāstīja. "Citu iespēju nav [kā vien iegādājoties tirgū jau aktīvi strādājošu banku]. Nav nekādu iespēju izmantot tīklu bankas pakalpojumu piedāvājumam, tā izveidē ir jāiegulda ļoti lieli resursi. Nav iespēju iegūt klientus, nav iespēju iegūt uzticību."

Par piemēru Kargins minēja Somijas banku "Sampo", kas savulaik iegādājās "Māras banku", kā arī apšaubīja Zviedrijas bankas "Handelsbanken" izredzes iekarot Latvijas tirgu. "Es neredzu, ka "Sampo" aktīvi attīstītos, rādītāji ir niecīgi. ""Handelsbanken" un "Sampo" es prognozēju visai bēdīgus attīstības tempus Latvijā," viņš sacīja.

Kargins arī norādīja, ka Latvijā klienti bankas neizvēlas, vadoties pēc nacionālām jūtām. "Nevar cerēt, ka var ienākt Latvijā un, piemēram, Skandināvijas uzņēmumi skries uz šo banku tikai tāpēc, ka tā ir no Skandināvijas. Vai, piemēram, ja kāda banka no Krievijas atvērs šeit savu filiāli, tad uz turieni skries visi krievi. Latvijā klienti nedalās pēc nacionālā principa un patriotiskās jūtas nedominē, izvēloties sev banku," viņš teica.

Kargins pastāstīja, ka arī "Parex bankai", atverot filiāli Vācijā, bija ilūzija, ka uz banku nāks tie Latvijas iedzīvotāji, kas ir emigrējuši vai kuriem tagad tur ir uzņēmējdarbība. "Nekā tamlīdzīga. 99,9% mūsu klientu Vācijā ir paši vācieši," klāstīja baņķieris.

"Parex bankai" ir pārstāvniecības, filiāles un meitasuzņēmumi 15 pasaules valstīs, tostarp meitasbanka "AP Anlage und Privatbank AG" Šveicē un "Parex Bankas" Lietuvā.

"Parex banka" ir trešā lielākā Latvijas banka pēc aktīvu apjoma. Tās lielākie īpašnieki ir bankas vadītāji Valērijs Kargins un Viktors Krasovickis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Eleving Group IPO tuvojas noslēgumam

Otrdien, 8. oktobrī, noslēgsies Latvijā dibinātās finanšu tehnoloģiju uzņēmumu grupas Eleving Group sākotnējais publiskais akciju piedāvājums (IPO). Investori no Baltijas un Vācijas var parakstīties u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses