Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Koziols AS Diena iekļāvis RTO; pats plāno vadīt ostas padomi

Pēc 98,86% AS_ Diena _akciju iegādes, uzņēmējs Viesturs Koziols AS Žurnāli un Diena (AS Diena mātes uzņēmums) iekļāvis uzņēmumā SIA Rīgas Tirdzniecības osta (RTO). Turpmāk V.Koziols plāno vadīt RTO padomi, koncentrējoties uz visa koncerna stratēģisko vadību.
"Pirms diviem gadiem vienojos ar iepriekšējiem AS Diena īpašniekiem par 51% un vēlāk arī par atlikušo akciju iegādi. Tas ir izdarīts. Tagad uzņēmuma operatīvo vadību esmu gatavs uzticēt citiem un pats lielāku uzmanību pievērst arī pārējo savu īpašumu pārvaldībai. Tādēļ pieņēmu lēmumu AS Žurnāli un Diena, kas ir 98,86% AS Diena akciju turētājs, uz pirkuma līguma pamata, iekļaut RTO, kur esmu lielākais īpašnieks ar sev piederošiem 36%. Tā kā RTO konsolidētais apgrozījums 2011.gadā pārsniedza 25 milj. latu, darījuma apstiprinājums vēl jāsaņem no Konkurences padomes. Lēmums, kurš turpmāk pildīs AS Diena valdes priekšsēdētāja pienākumus, vēl nav pieņemts," informē V.Koziols.

Aizvadītā gada laikā AS Diena nostiprinājusi savas pozīcijas izdevējdarbības, sūtījumu piegādes un poligrāfijas tirgū Latvijā. Uzņēmums strauji atlabst, pāris gadu laikā zaudējumi samazināti par vairākiem miljoniem. Ir veiktas un tiek plānotas investīcijas modernizācijā, kas ļauj nu jau diezgan droši paredzēt, ka tuvākajos gados AS Diena atkal strādās ar peļņu. To apliecina arī fakts, ka 2011.gadā uzņēmums darbojās ar pozitīvu naudas plūsmu. 

"Redzot kādās grūtībās, iepriekš netālredzīgas biznesa stratēģijas, kā arī pasaules ekonomiskās krīzes ietekmē, bija nonācis lielākais nacionālo mediju uzņēmums, pirms dažiem gadiem tika saskatītas biznesa iespējas un piešķirts aizdevums. Viesturs Koziols ir iegādājies uzņēmuma akcijas no iepriekšējiem īpašniekiem, kā arī izveidojis efektīvu vadības struktūru. Esam gandarīti, ka uzņēmums, kam palīdzējām pārvarēt sarežģīto periodu, atkal ieņem līdera pozīcijas nozarē," komentē RTO valdes loceklis Jānis Maršāns.

"No biznesa viedokļa AS Diena nākotne mums ir skaidra - tuvākajā laikā ir plānotas ievērojamas investīcijas tipogrāfijas modernizācijā un jaunu mediju produktu virzībai tirgū. Ilgtermiņā - apgrozījuma palielināšana, eksporta pieaugums tipogrāfijas pakalpojumiem, pozitīva bilance, jaunu investoru piesaiste, iespējams, kotējot akcijas biržā," atzīst RTO valdes loceklis J.Maršāns.

AS Diena ir lielākais nacionālais mediju un poligrāfijas uzņēmums Latvijā. AS Diena koncernā ietilpst SIA Dienas mediji, SIA Izdevniecība Dienas žurnāli, SIA Abonēšanas centrs Diena, SIA Dienas grāmata, SIA Izdevniecība Dienas bizness, SIA RPD, SIA Poligrāfijas grupa Mūkusala un SIA Mūkusalas māja

AS Diena grupas uzņēmumi piedāvā nacionālo laikrakstu Diena ar pielikumiem, interneta vietni Diena.lv, biznesa laikrakstu Dienas Bizness ar pielikumiem un portālu Db.lv latviešu un krievu valodā, 7 reģionālos laikrakstus ar reģionālajiem interneta portāliem, 13 žurnālus, kā arī grāmatas. 2011.gada AS Diena konsolidētais apgrozījums ir vairāk kā 16,7 milj. lati.

RTO ir vadošais ostas termināļu un tranzīta pakalpojumu uzņēmumu investors, attīstītājs un operators Latvijā. RTO ietilpst vairākas uzņēmējdarbības vienības, kas sniedz ostas termināļu pakalpojumus, dzelzceļa kravu pārvadājumus, infrastruktūras un nekustamā īpašuma vadību Rīgas ostas teritorijā. RTO dalībnieki ir SIA Piejūras investīcijas, SIA Latmorporttrans, SIA Ostas parks un SIA Operate, kuru īpašnieki attiecīgi ir Viesturs Koziols, Ralfs Kļaviņš, Jānis Lācis un Modris Ozoliņš. 2011.gadā SIA Rīgas Tirdzniecības osta konsolidētais apgrozījums pārsniedza 100 milj. latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses