Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

Latvijā saglabājas straujākais patēriņa cenu kāpums starp Baltijas valstīm

Šogad jūnijā Latvijā joprojām saglabājās straujākais patēriņa cenu pieaugums starp Baltijas valstīm, liecina Baltijas valstu statistikas pārvalžu publiskotā informācija.

Salīdzinājumā ar pagājušā gada jūniju Latvijā patēriņa cenas palielinājušās par 8,8%. Igaunijā gada inflācija jūnijā bija 5,8%, bet Lietuvā - 4,8%.

Arī mēneša inflācija jūnijā Latvijā bija lielākā Baltijā. Latvijā jūnijā salīdzinājumā ar maiju patēriņa cenas augušas par 0,9%. Lielākā ietekme uz patēriņa cenu pārmaiņām jūnijā bija cenu kāpumam pārtikai, tabakas izstrādājumiem, alum un maksas autostāvvietām, kā arī cenu kritumam apaviem.

Igaunijā jūnijā salīdzinājumā ar maiju patēriņa cenas kāpa par 0,5% galvenokārt saistībā ar transporta izmaksu kāpumu, kā arī pārtikas preču un dažādu pakalpojumu sadārdzinājumu.

Savukārt Lietuvā mēneša inflācija jūnijā bija vismazākā starp Baltijas valstīm - 0,2%. Jūnijā salīdzinājumā ar maiju patēriņa cenas Lietuvā pamatā ietekmēja cenu pieaugums mājokļa produktu un pakalpojumu, ūdens, elektrības, gāzes un citas degvielas grupā, viesnīcu, kafejnīcu un restorānu cenu palielinājums, alkoholisko dzērienu un tabakas, kā arī pārtikas un bezalkoholisko dzērienu cenu kāpums. Šo cenu kāpumu daļēji kompensēja apģērbu un apavu cenu samazinājums, kā arī komunikāciju produktu un pakalpojumu cenu kritums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Eleving Group IPO tuvojas noslēgumam

Otrdien, 8. oktobrī, noslēgsies Latvijā dibinātās finanšu tehnoloģiju uzņēmumu grupas Eleving Group sākotnējais publiskais akciju piedāvājums (IPO). Investori no Baltijas un Vācijas var parakstīties u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses