Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

"Latvijas Mobilā telefona" peļņa pērn - 60,751 miljons latu; apgrozījums pieaug par 9,1%

Mobilo sakaru operators "Latvijas Mobilais telefons" (LMT) pērn strādāja ar 60,751 miljona latu peļņu, kas ir par 7,8% vairāk nekā 2005.gadā, bet uzņēmuma neto apgrozījums palielinājās par 9,1% un sasniedza 183,832 miljonus latu, liecina "Lursoft" datubāzē pieejamais LMT finanšu pārskats.

LMT gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka uzņēmums pērn turpināja izaugsmi - saglabāta esošo klientu bāze un piesaistīts aizvien lielāks jauno klientu loks. LMT klientu skaits pērn ir pieaudzis par 6,5 tūkstošiem jeb 7,5%, gada beigās sasniedzot 934,6 tūkstošus jeb 40,9% no Latvijas iedzīvotājiem.

LMT arī atgādina, ka kompānija pērn aprīlī pabeidza mobilo tālruņu tirgotāja "DT Mobile" iegādi, optimizēja mazumtirdzniecības tīklu, kurā pērnā gada beigās bija 76 veikali un tirdzniecības vietas, kā arī ieviesa jaunas tehnoloģijas.

Pērn LMT kopumā investēja 22 miljonus latu, teikts gada pārskatā.

Pēc LMT gada pārskatā vēstītā, šogad uzņēmums turpinās ieguldīt līdzekļus un darbu UMTS tīkla attīstībā, paplašinot tā pārklājumu un veicinot klientus vairāk lietot pakalpojumus, izmantojot UMTS.

LMT ir vecākais Latvijā strādājošais mobilo sakaru operators. LMT 2005.gadā strādāja ar 168,4 miljonu latu apgrozījumu un 56,366 miljonu latu peļņu.

Operatora īpašnieki ir Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (23%), "Lattelecom" (23%), Latvijas valsts Satiksmes ministrijas personā (5%), kā arī skandināvu "TeliaSonera" (49%).

Pašreiz GSM sakaru tīklā mobilos telekomunikāciju sakarus piedāvā arī "Tele2" un "Bite Latvija", bet alternatīvā - CDMA - standartā strādā "Triatel". Tāpat Latvijā strādā vairāki tā saucamie virtuālie operatori.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Eleving Group IPO tuvojas noslēgumam

Otrdien, 8. oktobrī, noslēgsies Latvijā dibinātās finanšu tehnoloģiju uzņēmumu grupas Eleving Group sākotnējais publiskais akciju piedāvājums (IPO). Investori no Baltijas un Vācijas var parakstīties u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses