Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

"Lielajai" Swedbank pirmajā ceturksnī negaidīti liela peļņa

Zviedrijas banku grupa "Swedbank" šogad pirmajā ceturksnī strādājusi ar negaidīti lielu tīro peļņu - 536 miljoniem kronu (39 miljoniem latu), turklāt tās zaudējumi no kreditēšanas Baltijas valstīs būtiski samazinājušies, teikts bankas otrdien izplatītajā paziņojumā.

Šie ceturkšņa rezultāti būtiski pārsniedz analītiķu prognozes, jo vēl pērnā gada pirmajos trijos mēnešos banku grupa strādāja ar 3,35 miljardus kronu (246 miljonus latu) lieliem tīrajiem zaudējumiem.

Bankas operacionālā peļņa šogad pirmajā ceturksnī sasniedza 1,02 miljardus zviedru kronu (75 miljonus latu), tomēr tās tīrie procentu ienākumi pirmajā ceturksnī bija mazāki, nekā prognozēts, - 4,02 miljardi kronu (295 miljoni latu), kas bija par 31% mazāk nekā pirms gada.

"Swedbank" grupas zaudējumi no kreditēšanas šogad pirmajos trijos mēnešos salīdzinājumā ar šo pašu periodu pērn samazinājās par 68% - līdz 2,2 miljardiem zviedru kronu (161 miljonam latu).

Savukārt no finanšu operācijām Baltijas valstīs "Swedbank" grupa cieta 1,22 miljardu zviedru (89 miljonu latu) kronu tīros zaudējumus, kas bija par 57% mazāk nekā pagājušā gada janvārī-martā.

"Swedbank" grupas tīrie zaudējumi Latvijā šogad pirmajā ceturksnī bija 45,4 miljoni latu, kas ir par 32,8% vairāk nekā pērn šajā laikā.

Igaunijā banka pirmajos trijos mēnešos strādāja ar 272 miljonu igauņu kronu (12 miljonu latu) tīrajiem zaudējumiem, tās operacionālā peļņa šajā periodā sasniedz 666 miljonus kronu (30 miljonus latu), savukārt ienākumi palielinājās līdz 1,047 miljardiem kronu (47 miljoniem latu).

Savukārt Lietuvā "Swedbank" grupas tīrie zaudējumi janvārī-martā bija 66,9 miljoni litu (13,6 miljoni latu), un tie bija gandrīz deviņas reizes mazāki nekā pagājušā gada pēdējā ceturksnī. Bet tās operacionālā peļņa salīdzinājumā ar 2009.gada pirmo ceturksni pieauga par 31% un sasniedza 115,5 miljonus litu (23,6 miljonus latu).

"Swedbank" izpilddirektors Mikaels Volfs norādīja, ka grupa šogad pirmajā ceturksnī pirmo reizi kopš 2008.gada nogales uzrādījusi peļņu, tomēr uzsvēra, ka liels izaicinājums turpmākā gada laikā bankai būs tīro procentu ienākumu sabalansēšana.

"Swedbank" grupa ir viena no lielākajām finanšu institūcijām Ziemeļvalstīs un Baltijā. "Swedbank" grupas klientu skaits ir 9,5 miljoni privātpersonu un 550 tūkstoši uzņēmumu. "Swedbank" ir pārstāvēta ne tikai Ziemeļvalstīs un Baltijā, bet arī Krievijā, Ukrainā, Luksemburgā, Spānijā, ASV, Ķīnā un Japānā. Pēc aktīvu apmēra "Swedbank" ir lielākā banka Latvijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pozitīvas vēsmas kreditēšanā

Eiropas Centrālās bankas (ECB) sāktā procentu likmju samazināšana un ekonomikas dalībnieku noskaņojuma stabilizēšanās Latvijā šovasar iezīmējusi nelielu aktivizēšanos kreditēšanā. Savukārt noguldījumu...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses